21 film, 21 premijera na ovogodišnjoj Mostri - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      21 film, 21 premijera na ovogodišnjoj Mostri

21 film, 21 premijera na ovogodišnjoj Mostri

Čast da bude prvi od prvih ima De Palmina 'Crna Dahlia' s vrućim ljubavnicima u glavnim ulogama, radi se o Joshu Hartnettu i Scarlett Johansson.

p.h. 31.07.2006 0 komentara

21 film, 21 premijera na ovogodišnjoj Mostri

63. po redu Mostra održat će se na venecijanskom Lidu od 30. 08. do 09.09. 2006. Festivalski cappo i dalje je Marco Muller, a ove godine u konkurenciji je čak 21 film koji se na Mostri prikazuje premijerno. Zanimljivost ovogodišnje parade na Lidu svakako je i bogat poPradni (jedan dio je powered by Miuccia Prada) program u kojem se vrte ruska i talijanska retrospektiva, filmovi Brazilca Joaquima Pedra de Andradea i još puno zanimljivih događanja. Cilj ovogodišnje Mostre je osigurati promociju i svijest o filmovima u duhu slobode i tolerancije, bla bla bla, a sve detalje možete provjeriti i na službenim stranicama.

Ove godine na programu su tri velike sekcije: Međunarodna konkurencija Venezia 63, Venezia 63 - filmovi koji se prikazuju van konkurencije i Horizons, sekcija u kojoj će biti prikazani filmovi koji slijede nove trendove u kinematografiji, a među kojima je i 'The Hottest State USA – 117' redatelja Ethana Hawkea i 'When the Leeves Broke: A Requiem in Four Acts', dokumentarac Spikea Leeja o posljedicama uragana Katrina.

Tu je još i sekcija međunarodnih kratkih filmova Corto Cortissimo, popis kojih javnosti još nije obznanjen, The Secret History of Russian Cinema - retrospektiva ruskih filmova (1934 – 1974) koja je ostvarena u suradnji s Fondacijom Prada i njome predsjedavajućom Miucciom, sekcija Joaquim Pedro de Andrade u sklopu koje se vrte filmovi prosalvljenog brazilskog redatelja, i The Secret History of Italian Cinema, sekcija u kojoj se prikazuje retrospektiva talijanskog filma od 1937. do 1979.

David Lynch će u popratnom programu (ako mu Prokletstvo Mulhollanda ne pomrsi račune) konačno predstaviti svoju dugonajavljivanu dugometražnu misteriju 'Inland Empire' o (još jednoj) ženi u nevolji koju je trebao predstaviti na Sundanceu, pa na Cannesu. Držimo fige Davidu. Van konkurencije vrtit će se i debitantski animirac 'Gedo Senki' (Priče iz zemlje-mora) 39 godišnjeg Gora Miyazakija, sina slavnijeg mu oca Hayaoa, 'WTC' Olivera Stonea...

Brian De Palma vraća se na velika platna nakon 2002. krimi dramom 'Black Dahlia' o dva policajca (Josh Hartnett i Aaron Eckhart) koji love ubojice poznate glumice (Scarlett Johansson). I Darren Aronofsky vraća se nakon 'Rekvijema za snove' iz 2000. romantičnom dramom 'The Fountain' s Hughom Jackmanom i Rachel Weizs. Alfonso Cuaron predstavit će se SF avanturom 'Children Of Men' /NASLOVNA/ o svijetu budućnosti (2027) u kojem su ljudi izgubili sposobnost reprodukcije. Kad jedna žena nekim čudom ostane trudna, aktivist Theo Faron (Clive Owen) i njegova žena Julian (Julianne Moore) dobivaju zadatak da je dopreme u svetište na moru. Steven Frears predstavit će se biografskom dramom 'Queen' koja je intimni pogled u interakciju i i svjetonazorska mimoilaženja engleske Kraljice i premijera Tonya Blaira (Michael Sheen) koja se odvijala nakon smrti princeze Diane.

Cijeli program izgleda ovako:

Barbara Albert 'Fallen', Austria, 88'
Gianni Amelio 'La stella che non c’è Italy', Fran/Švic/Singapur, 103’
Darren Aronofsky 'The Fountain', SAD - 96’
Allen Coulter 'Hollywoodland', SAD - 126’
Emanuele Crialese 'Nuovomondo', Italija/Franc, 120'
Alfonso Cuaron 'Children of Men', V.B/SAD, 114'
Brian De Palma, 'The Black Dahlia', SAD, 120’
Emilio Estevez, 'Bobby', SAD, 120’
Stephen Frears, 'The Queen', V.B/Franc/Ita, 97'
Mahamat-Saleh Haroun, 'Daratt Ciad', Franc/Belg/Austrija, 96’
Benoît Jacquot, 'L’intouchable', Franc, 82’
Kon Satoshi 'Paprika' Japan - 90’, animirani
Joachim Lafosse 'Nue propriété' Belg/ Lux/ Franc. 92’
Ôtomo Katsuhiro 'Mushi-shi' Japan, 131’
Alain Resnais 'Private Fears in Public Places' Franc/Ita, 120’
Jean-Marie Straub, Danièle Huillet 'Quei loro incontri' Ita/Franc, 68’
Johnnie To 'Exiled' Hong Kong, Kina, 98’
Tsai Ming-Liang 'I Don’t Want to Sleep Alone', Taiwan/Franc/Austria, 115’
Paul Verhoeven 'Zwartboek' Nizozem/Belg/Njemačka/V.B, 135’
Ivan Vyrypaev 'Ejforija' Rusija, 74’
Apichatpong Weerasethakul 'Syndromes And A Century' Tajland/Franc/Austrija, 105’

Komentari

Nema komentara.