Novi, vrući i krvavi filmski scenariji - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Novi, vrući i krvavi filmski scenariji

Novi, vrući i krvavi filmski scenariji

Nastavak Dracule!!! Dorian Grey na platnima uskrsava kao žena!! Horor 'Anguistia' Bigasa Lune uskrsnut će, a gdje drugdje nego u - Hollywoodu!!!

p.h. 11.05.2006 0 komentara

Novi, vrući i krvavi filmski scenariji

Blue Tulip Productions, producentska kuća Jana De Bonta, priprema prvi službeni nastavak kultnog 'Dracule'. Film će se zvati 'The Un-Dead', a događaji se odvijaju 25 godina nakon zbivanja iz romana Brama Stokera, koji je služio kao scenarij većini filmova o slavnom krvopiji. Scenarij je napisao renomirani drakulolog Ian Holt, a u njemu se nalaze svi likovi koji su na kraju Stokerovog romana ostali živi uključujući i Jonathana i Minu Harker i profesora Van Helsinga, koji je u međuvremenu zaživio kao samostalan lik.

Stokerovi potomci dali su scenariju zeleno svjetlo, a De Bont ubrzano radi na traženju redatelja. 'Tražimo nekog tko zna kako se rade visokobudžetni filmovi, dakle gotičarski horor s A- listerima, nešto poput 'Kad jaganjci utihnu', dakle ne radimo teenagerski B film, već film dostojan Browningovog 'Dracule' iz 1931. s Belom Lugosijem u ulozi grofa.' /naslovna/

Kad smo već kod književnih predložaka, spomenimo da je Sony ovih dana otkupio prava na scenarij 'Beautiful' književnice Delie Ephron, mlađe sestre poznate scenaristice Nore Ephron poznate po scenariziranju sladunjavih komedija ('Sleepless In Seattle', 'You've Got Mail'). Delia kreće sestrinim stopama, ali navodno u nešto crnijem tonu. Njen roman je neka vrsta suvremene chick lit verzije popularnog klasika Oscara Wildea 'Slika Doriana Graya' s kraja devetnaestog stoljeća, točnije triler o vrlo moćnoj ženi čija taština ugrožava sve što joj je drago. Producentica Cary Brokaw kaže kako će film biti prava poslastica, ali da neće biti čudan poput 'Kobne privlačnosti'.

Ovih dana u holivudskom reciklažnom pogonu našao i horor 'Anguistia' Bigasa Lune iz 1987. Radnja Lunina 'filma u filmu' počinje tako što kino publika gleda film 'Mamica' o smušenom optičaru kojeg je majka, pasionirana kolekcionarka očnih jabučica hipnotizirala i poslala na skalpelsku misiju. No tada dvije teenagerice iz publike, Linda i Patty, otkrivaju da do njih u kinu sjedi 'pravi' manijak, a pokolj započinje. Universal je otkupio prava za film, a scenarist Jake Wade Wall ('Kad stranac nazove', 'The Hitcher') užurbano prstima prebire po tastaturi. Redatelj još nije odabran, ali zainteresiranih svakako ima, izjavljuju producenti.

Komentari

Nema komentara.