Galaksija se ipak kreće - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Galaksija se ipak kreće

Galaksija se ipak kreće

Nakon dugotrajnog stagniranja nešto se pomaknulo u produkciji 'Hitchhiker's Guide to the Galaxy'. Putnici su sjeli na svoja mjesta.

13.01.2004 1 komentara

Galaksija se ipak kreće

Britanski glumci Bill Nighty i Martin Freeman trebali bi dobiti ulogu u filmu koji se snima prema bestseleru Douglasa Adamsa. U znanstveno-fantastičnoj komediji 'Hitchhiker's Guide to the Galaxy' Nighty bi trebao biti Slartibartfast, magratheanski dizajner planeta, a Freeman Arthur Dent, međuzvjezdani pustolov oko kojeg se vrti cijela priča. Izgleda da njih dvojica dolaze u paru - zajedno su glumili i u 'Love Actually'.

Nighty je izjavio da je veliki obožavatelj knjige i da mu se scenarij posebno svidio jer sadrži sve smiješne dijelove knjige. 'Uz svu tehnologiju koju imamo danas, ovo neće biti samo velika, nego i poprilično uzbudljiva komedija', dodao je glumac.

Ovaj projekt Disney/Spyglass kompanije trebao bi se snimati iduće godine, a dosad je imao mnogo komplikacija. Nakon što je od režiranja odustao Jay Roach ('Austin Powers'), produkciji su se priključili Garth Jennings i Nick Goldsmith. Oni su dio tima 'Hammer & Tongs' koji snima glazbene spotove i bavi se komercijalnom režijom.

'Zaposlili smo ove pametne momke (Jenningsa i Goldsmitha) kako bi bili sigurni da će film biti vizualno inventivan i smiješan današnjoj publici, ali povezan s knjigom koju je Douglas napisao pred 25 godina', rekli su iz Spyglassa.

Posljednju verziju scenarija napisala je Karey Kirkpatrick ('Chicken Run'), na temelju skica koje su prvotno radili Josh Friedman ('Chain Reaction') i sam autor knjige, Douglas Adams.

Film bi se trebao snimati u Londonu i na jednom islandskom glečeru. Scene s Islanda trebale bi biti 'Bijeli i Taman planet' iz knjige. Ako se u međuvremenu opet nešto ne zakomplicira.

Komentari
A: Azrail 16.06.2008 Pogledaj profil

hahahahaha :( ...a zato su na bosanskoj premijeri američkog ambasadora čuvali tjelohranitelji