Na setu - Hitchhikers guide to the Galaxy - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Na setu - Hitchhikers guide to the Galaxy

Na setu - Hitchhikers guide to the Galaxy

Za šest mjeseci bi svjetlo dana trebala ugledati adaptacija slavnog Adamsovog romana 'Hitchhikers guide to the Galaxy'. Kako im ide?

m.n. 01.12.2004 0 komentara

Na setu - Hitchhikers guide to the Galaxy

Ne paničarite, svemirska sapunica i urnebesna komedija, remake ultrapopularne knjige 'Hitchhikers Guide to the Galaxy' o kojom smo vam već pisali za šest bi mjeseci trebala žariti i paliti po svim svjetskim kinima. Naravno, snimanje i produkcija su na vrhuncu, a uzbuđenje kreativaca dovedeno je do usijanja. Šarolika ekipa entuzijasta koju čine Martin Freeman, hip-hoper Mos Def i Zooey Deschanel samo su vrh kolača, a sve to još bolje zvuči ako znate da je ovaj projekt planiran još od 1995. godine. Kroz prilično kompliciranu radnju vodi nas vanzemaljc Ford Perfect (Def) prerušen u glumca koji na put galaksijom kreće s najboljim frendom, zemljaninom Arthurom Dentom (Freeman).

Nakon posjeta setu,
Comingsoon je u listopadu objavio detalje koji su znatiželjnicima otkrile koju mrvu više - ako još niste znali, Vogoni su se razvili umjetnom evolucijom, a Douglas Adams je posebno za film izmislio određeni, za sada još nepoznati predmet koji će u filmu igrati ključnu ulogu. Krenule su razne spekulacije fanova, a najviše ih smatra da će to biti svojevrsni pištolj s posebnim moćima.

Jedna od produkcijskih fotografija

Svim ljubiteljima i ostalim zainteresiranima na razgledavanje je dostupan poster kao i brojne produkcijske fotografije, a reakcije onih koji su ih vidjeli idu od čiste ekstaze do nijeovoništaposebno. Sve ćemo to procijeniti sami, a navedimo samo obećanje redatelja da će filmska adaptacija biti puno drugačija i od radio-drame i tv-serija.

Poseban se naglasak stavlja na kostimografiju i scenografiju, a uz space atmosferu redateljski dvojac Jennings i Goldsmith najavili su da će glavni touch dati karakterizacija likova. Za vizualno animirani će se dio pobrinuti vrlo cijenjeni studio Shynola o čijem smo vam genijalnom radu već pisali, a i vi ste se zasigurno sreli s nekim od njihovih uradaka - odlični spotovi bandova Blur, Morcheeba, Lambchop, Radiohead..., no da bi se u potpunosti mogli posvetiti Vodiču... objavili su pauzu.  Iako još nije dovršen niti ovaj film, objavljeno je da su svi glumci najavili, pa i potpisali ugovore za snimanje nastavka.

trailer
produkcijske fotografije

Komentari

Nema komentara.