Dive na DVDu, GLAMOUR kolekcija - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dive na DVDu, GLAMOUR kolekcija

Dive na DVDu, GLAMOUR kolekcija

Šesnaestak filmova Marlene Dietrich, Mae West i Carole Lombard za niti šezdeset dolara.

p.h. 03.04.2006 0 komentara

Dive na DVDu, GLAMOUR kolekcija

Žuži Jelinek je ovog proljeća totalno out. Mi vam donosimo kolekciju iz koje ćete konačno naučiti kako se pravilno nosi dijamantna tijara i kako svoju suparnicu suptilno okrznuti cigaršpicom. Ako ste se zasitili današnjih sterilnih holivudskih A listerica i želite si priuštiti malo old style glamura iz prve polovice 20. stoljeća, Universal je upravo izbacio blještavu kolekcijicu u kojoj predstavlja zvijezdE oko kojih je letjelo perje, a filmski ih je svijet slavio kao bića s drugih planeta. Radi se o 3 DVDa 'Glamour' kolekcije (19$ komad) koja je upravo puštena u prodaju, a na njoj tri velike zvijezde u pričama iz crno - bijelih vremena.

Prvi box predstavlja izbor filmova najveće filmske prostakuše, Mae West (1893 – 1980) poznate po izjavama tipa: 'Muškarci su moj život, dijamanti su moja karijera'. Mae je Ameriku, osim svojim slobodnijim izgledom i nastupom koji je brusila nastupajući u vodviljima, šokirala režijom svoje vlastite, za ono vrijeme šokantne predstave 'Sex', a sklonost ka nesputanom prikazivanju u to vrijeme nedopustivih scena odvela ju je 1926. na dvotjedni izlet u zatvor. Prvu filmsku ulogu Mae je dobila relativno kasno, 1932, u 'Night After Night' Georgea Rafta, ali se na filmskom platnu održala relativno dugo lažući o svojim godinama. Universal donosi dašak glamura u Mae stilu u filmovima 'Go West Young Man' (1936), 'Goin' To Town' (1935), 'I'm No Angel' (1933), 'My Little Chickadee' (1940) za koji je pisala i scenarij, te 'Night After Night', poznat po sceni u kojoj mlada gospođica vidjevši dijamante na Maeinom vratu uzvikne: 'O, Bože!', a Mae (Maudie Triplett) odgovori: 'Bog nije imao ništa s tim, draga'.

'Marlene Dietrich: The Glamour Collection' obuhvaća izbor 5 filmova u kojima je glumila najveća femme fatale svih vremena. Tu su 'Morocco' (1930), 'Blonde Venus' (1932), 'The Devil Is a Woman' (1935), 'Flame of New Orleans' (1941), i 'Golden Earrings' (1935). Marlene Dietrich (1901 – 1992), koja je za sebe govorila da je duboko u duši džentlmen, zanat je brusila u rodnom Berlinu kao kabaretska pjevačica. Nakon uloge Lole u 'Plavom anđelu' Josefa Von Sternberga 1930, karijera joj kreće uzlaznom putanjom nakon čega seli u Hollywood i ubrzo se pozicionira na prvo mjesto liste najbolje plaćenih glumica.

Treći artikl iz kolekcije predstavlja glamur a la Carole Lombard (1908 - 1942), prema mišljenju mnogih, najljepše Holivuđanke svih vremena i prerano preminule družice Clarka Gablea koja je život skončala u avionskoj nesreći. Unatoč kratkom životnom vijeku, Lombardova je snimila oko osamdeset filmova, a kolekcija sadrži njih 6: 'Hands Across the Table' (1935), 'Love Before Breakfast' (1936), 'Man of the World' (1931), 'The Princess Comes Across' (1936) , 'True Confession' (1937), 'We're Not Dressing' (1935).

Komentari

Nema komentara.