O za osvetu u masnom, duplom dvd izdanju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      O za osvetu u masnom, duplom dvd izdanju

O za osvetu u masnom, duplom dvd izdanju

Dobro, niste ga vidjeli u IMAX-u, a valjda nećete ni u HD-DVD-u, ali smiješi nam se dvostruko dvd izdanje, pa vam je to valjda OK.

s.p. 16.05.2006 0 komentara

O za osvetu u masnom, duplom dvd izdanju

'Remember, remember the 5th of November' – najčešće je citiran slogan V-a iz 'O za osvetu', ali marketinški stručnjaci Warner Home Videa morali su malo revidirati taj slogan i to u 'Remember, remember the 1th of August', iliti sjetite se 1. kolovoza kupiti novi DVD s tim filmom.

Film je već stekao gotovo kultni status kao uspješna ekranizacija stripa Alana Moorea sa antitotalitarnom (i antibushevskom) porukom, a i fanovi Natalie Portman bili su zadovoljni njenim nastupom, iako bez dlačice na glavi. Za razliku od nas, Ameri su imali prilike taj, kao i mnoge ostale filmove, vidjeti i u IMAX kinu (zašto se nitko ne sjeti graditi ih i u Hrvatskoj?) a vjerojatno će 'O za osvetu' biti izdan i u HD-DVD formatu, koji vodi mrtvu bitku sa Blue Ray dvd standardom.

Zasad se najavljuje jednostruki disk s widescreen ili fullscreen formatom za 28.98 $, ali i dvostruko izdanje za 34.99$ koje zasigurno ima hrpu dodataka. Kakvih, još točno ne znamo (kruže glasine o dokumentarcima - jedan o stvaranju filma te drugi o  zavjeri Guya Fawkesa kao povijesnom predlošku), ali kompanije imaju loš običaj da prvo izdaju 'obično' izdanje (mada ga reklamiraju kao 'specijalno'), a zatim kroz neko razdoblje (kad se rasproda 1. izdanje) smisle još dodataka i specijaliteta (izbačene scene, redateljska verzija) i izdaju 'ultimate edition', 'collector's edition' i slično.

Ekipa koja stoji iza 'O za osvetu' jesu braća Wachowski, koji su uradili nešto slično te su poslije završetka 'Matrix' trilogije izdali 'Matrix kolekciju' sa zaista puuuno dodataka. Da li će i ovaj put biti nešto slično, ne znamo, ali mudri već predviđaju kada bi moglo izići i drugo izdanje.

Komentari

Nema komentara.