Zlata vrijedna dvd preporuka - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zlata vrijedna dvd preporuka

Zlata vrijedna dvd preporuka

Od Puccijeve bravure na palcu, dokumentarca o cheerleaders porniću, te ranih radova Billa Plymptona od sad vas dijeli samo jedan klik i šačica dolara.

p.h. 16.03.2006 0 komentara

Zlata vrijedna dvd preporuka

'Thumbsucker', dugometražni prvijenac Mikea Millsa, upravo je izašao na DVDu. Mills je ovaj perverzni niskobudžetarac o mlađahnom sisaču palca Justinu Cobbu (Lou Taylor Pucci) koji svoju oralnu fiksaciju liječi hipnozom i to kod primarijusa Keanua Reevesa, zubara - hipnotičara, napravio prema jednako uvrnutom romanu Waltera Kirna, a unatoč skromnom budžetu od tri milijuna $, film je 2005. stajao u redu za berlinskog Medu i za nagradu Sundancea, a Pucci je na tim festivalima pobrao nagrade za najboljeg glumca. Iako je film najavljivan kao tipični teeny uradak, vidjelice tvrde suprotno, a na Rotten Tomatoesu za redatelja postoje samo riječi hvale. Film je dostupan za 14$ kod Virgina.

Ako ste uvijek voljeli dokumentarce, a ni porno akcija vam nije bila mrska, Sundance Documentary Collections je upravo pustio u promet pravu stvar za vas. Dokumentarac Britanca Francisa Hanleya 'Debbie Does Dallas: Uncovered', koji je na zadnjem Sundanceu dobio posebna priznanja žirija otkrit će vam što danas rade dive koje su sedamdesetih glumile napaljene cheerleadersice, te kako je netragom nestala Bambi, jedna od protagonistica tog najpoznatijeg američkog pornića svih vremena koji je sniman u knjižnici Pratt instituta za umjetnost i dizajn u Brooklynu, naravno - ilegalno. Film je dostupan na sundanceovom webu za 20ak $, ali i na moviewebu za 12, pa birajte.

Ovih dana je u prodaju pušten i ciklus 'Plymptoons: The Complete Early Works of Bill Plympton', serija ranih radova svjetskog majstora bizarne animacije čiji ste 'Hair High' mogli vidjeti i na zadnjem Animafestu. DVD obuhvaća tridesetak kratkih crtića iz osamdesetih među kojima su u 'Self Portrait', 'The Turn On', 'Lucas', 'The Ear of Corn', 'Boomtown', 'Drawing Lesson #2', 'Your Face', 'Love in the Fast Lane', 'One of those Days', 'How to Kiss', '25 Ways to Quit Smoking', '245 Days', 'Noodle Ear', 'Human Rights', 'Environmental' i još mnogi, a bit će dostupan krajem ožujka na Amazonu za 19 $.

Komentari

Nema komentara.