Hollywoodska burza rada - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hollywoodska burza rada

Hollywoodska burza rada

Helena Bonham Carter, William H. Macy, Helen Hunt, Kevin Kline, Milla Jovovich, Jared Leto, Robert De Niro, Imelda Staunton....

filmski.net 17.11.2005 0 komentara

Hollywoodska burza rada

Helena Bonham Carter u romantičnoj komediji! Bez obzira što je još nedavno izjavljivala da se ne bi tužila da je upregnu u kakav teški kostim, u kojem smo je i navikli gledati, odluka je pala na sasvim laganu, razbibrižnu komediju 'Stand by for Love' koju će režirati Simon Wells. Lagana po tematici, dvoje bivših ljubavnika sretnu se na letu iz Londona u New York i nisu baš sretni zbog toga, nije lagana po budžetu. Barem nama ne zvuči tako – radi se o 12 milijuna dolara. Helenin je fly-partner Eric McCormack /Will iz 'Will&Grace'/.

William H. Macy, Helen Hunt, Christian Slater, Joshua Jackson i James Marsden jake su glumačke snage novog filma Emilia Esteveza 'Bobby', pogađate, ubojstvo Roberta F. Kennedya je opet na dnevnom redu. Ovaj put moglo bi zaista biti i zanimljivo jer se E.E., inače glumac, uhvatio i scenarija. U ulogama ostalih Bobbyjevih suvremenika šetat će se Anthony Hopkins, Demi Moore, Sharon Stone, Elijah Wood, Lindsay Lohan..., pa i sam redatelj, jedan od članova popularne komičarske družine iz 80-ih zvane 'brat pack'. Snima se u Los Angelesu.

Kevin Kline i Milla Jovovich glavni su likovi drame o traffickingu 'Welcome to America' koja se snima prema predlošku priče o seksualnom roblju objavljene u New York Times Magazinu 2003. godine. Kevin je teksaški policajac čija je kći odvedena u sx roblje, Milla je, pa naravno, Ruskinja koja misli da će u Americi čuvati djecu, scenarist je Jose Rivera ('The Motorcycle Diaries'), redatelj je mladi Nijemac Marco Kreuzpaintner.

Jared Leto uvući će se pod kožu ubojice Johna Lennona u filmu 'Chapter 27'. 25 godina nakon ubojstva redateljski i scenaristički debitant Jarrett Schaeffer pokušati će nam približiti valnu duljinu na kojoj je funkcionirao opsesivni obožavatelj Mark Chapman u tih nekoliko dana koji su prethodili Lennonovom propucavanju na manhattanskom pločniku. Američka teen zvijezda Lindsay Lohan u ulozi je Chapman/Letove prijateljice. Naziv filma referenca je na Salingerovog 'Lovca u žitu', na kojeg se Chapman pozvao kao inspiraciju za ubojstvo Lennona, kojeg je smatrao hipokritom. Snimanje započinje u siječnju u New Yorku, a Chapman je, ukoliko niste upoznati, na odsluženju životne kazne u lokalnom zatvoru.

Robert De Niro vrti se u krug! I opet je naletio na ulogu mafijaškog ubojice! 'The Winter Of Frankie Machine' iliti 'Zima Frenkija Mašine', još uvijek ne izdani roman Dona Winslowa, poslužiti će kao filmski predložak u kojem je Crni Robi bivši plaćenik koji je ubilačku karijeru zamijenio onom trgovačkom – vlasnik je dučana ribičke opreme. Strašna šablona slijedi – Robi treba obaviti posljednji zadatak, ali otkriva da je i on sam meta… Gdje je kvaka?

Imelda Staunton je nakon prošlogodišnje oscarovske nominacije uspjela 'nagariti' prvu veću hollywoodsku ulogu. U društvu prave oscarovke, i to duple, Hilary Swank, zaigrati će u filmu 'Freedom Writers' koji će se pozabaviti istinitom društveno-korisnom pričom o tome kako je u jednoj kalifornijskoj školi učiteljica (Swank) inspirirala grupu problematičnih đaka iz geta da poboljšaju svoje živote u školi i izvan nje. Stauntom je kolegica iz zbornice, redatelj je Richard LaGravenese ('Living Out Loud'), a nama se sve ovo čini kao promućurno saštrikani projekt za povrat na oscarovsku pozornicu.

Komentari

Nema komentara.