Kad nema Bonda, dajte njegova stvoritelja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kad nema Bonda, dajte njegova stvoritelja

Kad nema Bonda, dajte njegova stvoritelja

Kako nije izgledno da ćemo najnoviju uzdanicu iz 007 franšize vidjeti u skorije vrijeme, Warner Bros će nam kao kosku baciti biografiju Iana Fleminga.

m.n. 12.10.2005 0 komentara

Kad nema Bonda, dajte njegova stvoritelja

Kako od novog Jamesa Bonda tj. 'Casina Royala' još uvijek nema ništa (pa čak ni odbijenice za  Višnjića), a svakim danom iskrsava sve veći broj Bond djevojaka (zadnja spomenuta je Sienna Miller), filmska nam je svita vrijeme odlučila prikratiti biografijom njegova stvoritelja. Variety tako prenosi da je u režiji Warner Brosa u tijeku temeljito kopanje po životu Iana FlemingaDamian Stevenson je već napisao scenarij, producirat će Andrew Lazar s Mad Chance kompanijom, a hajka za redateljem je u tijeku. Cilj je prozaičan i jasan: pridobiti famoznom špiji naklonjenu publiku, zgrnuti koji dolar ekstra te raskrinkati um iza trademarka.

Flemingov život pun je mnoštva filmičnih zapleta – osim što se rodio kao sin bogatog škotskog bankara, završio je vojnu akademiju te je studirao jezike na 'kontinentu'. Isprva je radio za Reuters te izvještavao iz Rusije, no ubrzo je, u osvit II. svjetskog rata, počeo raditi u tajnim službama britanske mornarice, baveći se dekodiranjem i komunikacijama.

Upravo su mu ova iskustva (i pokoja maštarija o tetama) bila vrijedan materijal za njegov spisateljski opus: James Bonda je svijetu prvi put predstavio 1953. godine, s romanom 'Casino Royale' (čija je ekranizacija trenutno u pripremi), a već su mu 1961. ponudili adaptaciju naslova 'Dr. No'. Ukupno je napisao 12 romana i 7 kratkih priča s agentom 007, a rijetki znaju da je u Velikoj Britaniji poznat i kao dječji pisac ('Chitty Chitty Bang Bang' prema kojem je također snimljen film te postavljen mjuzikl).

Šuška se da bi glavna uloga u 'Flemingu' mogla dopasti britanskog glumca Daniela Craiga, no Warner Bros za sada nije potvrdio takve insinuacije.

na naslovnoj je automobil iz 'Chitty Chitty Bang Bang'

Komentari

Nema komentara.