Haggis, Paul Haggis - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Haggis, Paul Haggis

Haggis, Paul Haggis

Nezaobilazna bi vam premetaljka trebala govoriti sve – nagrađivanog i hvaljenog scenarista zaposliše na nabrijavanju 21. nastavka slavnog agenta 007.

m.n. 30.08.2005 0 komentara

Haggis, Paul Haggis

Tiradu oko Bonda nastavili smo pred neki dan, s Gouranom a.k.a Lukom na čijem engleskom tako dobro stoji onaj rusish (ili možda balkanish?) naglasak. Ako Gospodina 'Antun Vrdoljak mi je svojta' ostavimo po strani, možemo konstatirati da je priča s 21. nastavkom Bonda nalik nekoj s takozvano nesretnim brojem 13.

I dok mediji, kao što znate svako malo izvještavaju da produkcija samo što nije počela, vjerni nam Hollywood Reporter donosi da je tek na redu rad na scenariju. U toj velebnoj ulozi našao se Paul Haggis, isti čičica koji stoji iza predloška za 'Million Dollar Baby', ali i iza Eastwoodova noviteta 'Flags of Our Fathers'.

'Casino Royale' je nova inačica Bondovih pustolovina koja se temelji na prvom romanu Iana Fleminga (iz 1935.) koji važi za najmračniji, što će reći i najnasilniji od cijele franšize. James se ovaj put bori protiv zle organizacije SMERSH, ali i francuskog nasilnika Le Chiffrea (iliti Broja). Knjiga je najprije bila adaptirana 1967. godine, ali je zbog komičnih elemenata unatoč uvjerljivom castu (Peter Sellers i Orson Welles) odbačena kao nedostojna.

Da li je Haggisovo ime dovoljno za pretpostavku da će novi Bond imati nešto podebljaniju i manje predvidljivu priču, još ne možemo tvrditi sa sigurnošću. Komad odgovornosti definitivno će ponijeti i Martin Campbell, redatelj koji se već iskazao na 'Golden Eye' naslovu.
Komentari

Nema komentara.