Tko je ubio Johnnyja Stompanata? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko je ubio Johnnyja Stompanata?

Tko je ubio Johnnyja Stompanata?

Njegova djevojka, hollywoodska diva Lana Turner ili njena kći, četrnaestogodišnja Cheryl Crane? Pitanje to intrigantno je i danas, gotovo pedeset godina kasnije.

filmski.net 24.08.2005 0 komentara

Tko je ubio Johnnyja Stompanata?

Gornje je pitanje ujedno i skraćeni scenarij filma kojim će se pozabaviti redatelj Adrian Lyne (možda se sjećate filma 'Unfaithful' s Diane Lane i Richardom Gereom?). U glavnim bi se ulogama Lane Turner i ljubavnika joj Johnnyja Stompanata trebali iskazati Keanu Reeves i Catherine Zeta-Jones.

Turnerica i Stompanato sreli su se 1957. godine. Ona je taman ostavila svog supruga broj 04, a on je bio uporan, slao cvijeće, telefonirao, izvodio na večerice, obasipao je malim i velikim lažima, bio sve ono što čini pravog, šarmantnog zavodnika. Tvrdio je da je pet godina mlađi od dotične gospođe, no istina je bila ta da je omjer bio obrnut. Ništa čudno, Stompanato je i bio na glasu kao žigolo koji je volio svoju egzistenciju staviti u ruke kakve starije bogatašice među kojima se se našle i njegove dvije supruge. Bračna srećica nije niti u jednom slučaju potrajala više od godine, dvije dana.

Nagađalo se u vrijeme romanse s Lanom da bi ista mogla i potrajati no ako je za takav razvoj situacije i postojalo dovoljno 'dobre volje', sve se promijenilo jednog popodneva 04. travnja 1958. godine u kući Turnerovih kada je lady dala žigolu crveni karton. Čuvši svađu i prijetnje temperamentnih ljubavnika na gornjem katu, Lanina kći Cheryl prihvatila se kuhinjskoga noža, otrčala u spavaću im sobu i izbola Johnnyja na smrt. Postojala su i smutljiva nagađanja da ga je Turnerica uhvatila s kćerkom u nimalo čednim situacijama, spekuliralo se i da ga je ona usmrtila, ali je ubojstvo pripisala maloljetnoj Cherly, koja je na sudu dobila oslobađajuću presudu i ostavljena je baki na skrb.

Stompanatova se rodbina žalila na presudu no ček na 20 000$ potpisan od Lane Turner ih je ušutkao. Cheryl je izrasla, bavila se iznajmljivanjem nekretnina, obogatila izdavanjem knjige 'Detour: A Hollywood Story', naravno autobiografije i objavila ljubav prema istome spolu. Turneričina je karijera upravo nakon ubojstva dobila pravi vjetar u krila, sljedeći joj je film, ' Imitation of Life', bio najisplativiji u cijeloj karijeri. Umrla je u 74. godini 1995. godine,  bez obzira na pravu lepezu bivših supruga (brojka se popela na 08 komada), s Cheryl pokraj kreveta.

Snimanje započinje kada se naslovni junaci oslobode svojih sadašnjih filmskih obaveza, Reeves snimanja još jedne romantične koketerije sa SF-om u kojoj mu je partnerica Sandra Bullock, a Zeta Jones promocije nastavka uspješnice iz 1998. naziva 'The Legend of Zorro'.

Komentari

Nema komentara.