Francuski lonac - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Francuski lonac

Francuski lonac

Krčka se sasvim lijepo. Novi projekt razvikanih zvijezda najavljen je i prema prvim vijestima miriše sasvim ukusno. Degustacija je negdje krajem godine.

h.p. 08.02.2005 0 komentara

Francuski lonac

Monica Bellucci i Gérard Depardieu već su surađivali; u 'Asterixu' i njegovim egipatskim pustolovinama. Tada je glumica trebala biti što ljepša, a glumac što manje nespretan s onim svojim Obelix hlačetinama. Na projektu 'Combien tu gagnes?', ili 'Koliko zarađuješ' takvih zadaća neće biti; barem kada govorimo o muškom dijelu glumačke ekipe. Film će biti svakako romantičan, a dodatna žanrovska odrednica je uobičajeno popularna: komedija s primjesama drame.

Snimanje je u tijeku, premijera se sprema za studeni, a o radnji znamo tek ponešto. Dobitnik jack – pota nacionalne lutrije ima originalnu ideju: podijeliti svoje novostečeno bogatstvo s neodoljivom prostitutkom, ili preciznije, kolgerlom. Uvjet? Prava sitnica: samo jedno glasno 'Da!' na njihovom potencijalno skorom vjenčanju. Film režira Bertrand Blier, a nužne asocijacije hrle na svojedobnu romantičarsku limunadu s Nicholasom Cageom i Bridget Fondom u vodećim rolama. Njihova 'Napojnica od 2 milijuna dolara' za priču je ipak imala sveameričke junake radničke klase: poštenog murjaka i radišnu konobaricu. Francuski će film, nadamo se, biti ponešto drugačiji - ovdje su junaci nešto mutnije prošlosti i neizvjesnije budućnosti. Uostalom, navikli smo da Amerikanci repriziraju Francuze, a ne obrnuto.

Komentari

Nema komentara.