Bette Davis dvd kolekcija - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bette Davis dvd kolekcija

Bette Davis dvd kolekcija

'Bila sam beskompromisna, žučljiva, tvrdoglava, nedostajalo mi je takta, teško sam se slagala. Čini mi se da sam veća od života.'

m.n. 13.06.2005 0 komentara

Bette Davis dvd kolekcija

Ako ste od onih koji padaju na vintage spike, uključujući evergreene filmske industrije, dajemo vam na znanje i ravnanje da je na Amazonu za cca 35 dolara (klik, klik) dostupna DVD kolekcija s filmovima Bette Davis. Kako su o njezinim očima rekli (ili pak otpjevali) gotovo sve, nama ostaje da vam, uz veličanje ove velike tete, ukratko predstavimo sadržaj kolekcije.

Kako je Bette za života snimila stotinjak naslova, izbornici nisu imali lak zadatak. No, u kolekciju je upravo zbog toga uvršeno čak pet kultnih i redom nagrađivanih naslova – 'Dark Victory' (1939), 'The Letter' (1940), 'Now Voyager' (1942), 'Mr. Skeffington' (1944) te 'The Star' (1952), koji su popraćeni komentarima stručnjaka, originalnim trailerom za svaki film i još svašta nešto.

Iako su fanovi diljem svijeta već pohrlili dati svoju verziju pet najboljih Bette Davis naslova, iz reviewova na Amazonu se ipak može isčitati da je ponuda za ovu cijenu sjajna. Najboljim iz ponude smatra se naslov 'Dark Victory' koji je Bette etablirao kao melankoličnu i sanjivu glumicu, sklonu izmjenama maničnih i depresivnih raspoloženja, a iskrene će ljubitelje Betteinog lika i djela zadovoljiti i podatak da je 'Mr. Skeffington' na dvd-u u izvornoj, 150-minutnoj verziji, a ne onoj skraćenoj koja je trajala 127 minuta.

Za one koji ne znaju, uz Bettino je ime sasvim zasluženo često stajala rečenica 'The First Lady of American Screen', a pripisuju joj da je svojim likom i djelom stvorila drugačije poimanje zvijezda. Bila je poznata kao tvrdoglava glumica koja može odigrati svakakve zahtjevne i snažne uloge te se sasvim lako može izboriti s dominacijom velikih studija i muškaraca.
Osim što je bila poznata po svom ubojitom pogledu i teškom karakteru, znana je i po rivalstvu s Joan Crawford – kad je ova umrla, Davisova je izjavila: 'Znate već da o mrtvima treba govoriti samo dobre stvari. Joan Crawford je mrtva. I dobro', dok je još za njezina života žučno objasnila: 'Ne bih se ni popišala na nju da gori'.

Udavala se četiri puta, iako su Hollywoodom kružile glasine da je njezina prava ljubav redatelj William Wyler koji je bio oženjen i nije želio ostaviti svoju ženu. Nakon ovakvih blagoglagoljenja i reklame, ne preostaje vam ništa do shoppinga!

Komentari

Nema komentara.