Ne diraj u Isusa Krista! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ne diraj u Isusa Krista!

Ne diraj u Isusa Krista!

Nije Dan Brown Mel Gibson niti je pak Vatikan veslo sisao. Nije dugo trebalo da se katolicima da na znanje – nemojte čitati niti gledati 'Da Vincijev kod'.

m.n. 16.03.2005 0 komentara

Ne diraj u Isusa Krista!

Da se adaptacija Brownovog bestselera 'Da Vincijev kod' već dugo i naširoko sprema već znate. No, možda do vas još nije doprla informacija koliko je ta knjiga zla, a da ne govorimo o šteti koju bi mogao počiniti istoimeni film. Tako barem smatraju vatikanska gospoda, točnije kardinal Tarcisio Bertone (koji se, by the way spominje i kao papin nasljednik) koji je svoja promišljanja religioznoj čeljadi koja ima imalo soli u glavi priopćio putem valova Radio Vatikana.

Crkvu ustvari žulja cijela knjiga i lamentacije o Isusovoj promiskuitetnosti te ulozi Marije Magdalene, a udostojili su se, negdje između laži i izvrtanja povijesnih činjenica, naglasiti da je riječ o ‘čistoj kleveti povijesne osobe koja ima ogroman utjecaj i ugled u povijesti čovječanstva’. Krivite obrve i bacate upitnike? Ništa se ne čudite, dragi naši, jer nije valjda sloboda govora i vaše pravo da pročitate bilo koju knjigu ili pogledate bilo koji film svetije od katoličkog ćudoređa i čistoće.

Nećete valjda sami odlučiti što ćete raditi u slobodno vrijeme i kojim sadržajima posvećivati pažnju. Zna Vatikan što je za vas najbolje. Vaše je samo da se opustite, a Crkvica će sve ostalo – od ljuljuškanja u neznanju do pokazivanja baš pravog puta za vas. Vi ste ovce, a Crkva vaš marljiv pastir... Pardon, pardon, ustvari će vas usmjeriti sam pronicljivi i svemogući Bog jer su za pristojnog čovjeka teški dani došli s ovim modernim društvom.

Kako je na ove teške riječi reagirao uvijek obiteljski nastrojen Tom Hanks kojem je dodijeljena glavna uloga u filmu, za sada vam ne znamo kazati.
Komentari

Nema komentara.