Woody Allen - Tko nudi više? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Woody Allen - Tko nudi više?

Woody Allen - Tko nudi više?

Mada je najavio svoje memoare, Woody Allen ih još uvijek nije počeo pisati, jer čeka najpovoljniju financijsku ponudu brojnih zainteresiranih izdavačkih kuća. 

13.10.2003 0 komentara

U britanskim se medijima špekulira o cifri od 2.5 miliona dolara za Allenove memoare, no glasnogovornica izdavačke kuće HarperCollins, Susana Frayn opovrgnula je iznos ne iznoseći pravu vrijednost ponude, ali bliski izvori iznose brojku od milion dolara.

Allenova izjava izazvala je pomutnju među izdavačima na ovogodišnjem frankfurtskom sajmu knjiga, a sam redatelj još je jednom dokazao svoj izuzetan smisao za bussiness koji ne bismo očekivali od jednog "smušenog i neurotičnog" umjetnika.

Poznato je da je Allen finom taktikom da na svakom filmu zaposli iste suradnike, ne samo održao jednako dobar nivo produkcije, već na taj način smanjio troškove iste, zadržao kontrolu nad svojim radovima i, neovisno o uspjehu na box officeu, osigurao novac za slijedeći film (snima ritmom jedna godina-jedan film).

Obzirom da je za većinu svojih filmova odradio i scenaristički dio posla, te da za magazin New Yorker objavljuje kratke priče i eseje, pisanje memoara ne bi mu trebalo predstavljati veći problem, a potrebnu dozu senzacije dodat će detalji iz njegovog živahanog ljubavnog života te skandal koji je 1992. izazvao razvod s dugogodišnjom partnericom Miom Farrow i ljubavna veza s njihovom posvojenom kćerkom, tada 21godišnjakinjom, Soon Yi.

Komentari

Nema komentara.