Napokon i službena potvrda - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Napokon i službena potvrda

Napokon i službena potvrda

Tom Cruise je u televizijskom interviewu Larry Kingu, u 'prime time' terminu petkom navečer, potvrdio ljubavnu vezu bivše supruge Nicole Kidman i Lennyja Kravitza.

01.12.2003 0 komentara

Napokon i službena potvrda

Nakon što je za Svjetski dan kazališta svečano otvoren, Histrionski dom dobit će konačno i svoju prvu ‘kućnu’ predstavu. Bit će to 'Fallštofijada', čija je premijera zakazana za 1. lipnja, no pogledati je možete i na tri otvorene generalne probe već od 29. svibnja.

Kako je baš na dan otvaranja Histrionskog doma, Vitez u svojoj poruci povodom Svjetskog dana kazališta zazivao potrebu zaštite hravtskog jezika pred naletom onog Shakespeareovog, tako će Fallštofijada biti igrana na kajkavskom. No, ostaje nejasno  zašto se u tom slučaju zove Fallštofijada, jednako kao i podatak koji navode službene histrionske web stranice kako je Fallštofijada nastala kombiniranjem ‘Henrika IV’, ‘Henrika V’ i ‘Henrika VI’, iako se Falstaff kao lik pojavljuje u dva dijela Henrika IV, te Veselim ženama Winsdorskim, dok se u Henriku V samo objavljuje njegova smrt, no sam se nikad ne ukaže na sceni.

Sve će se nedoumice vjerojatno objasniti već na prvoj izvedbi, nakon koje ‘Fallštofijada’ ostaje na programu do 17.6., da bi se potom u Histrionski dom nakon duže paute 10.7. uvezli ‘Hercegovci za volanom’, lanjska histrionska premijera s Opatovine.

Na istoj će pak ove godine 3.8. premijerno biti igran ‘Zagrebački orkestar’, adaptacija ‘Ženskog orkestra’ Jeana Anouillha, u režiji Dražena Ferenčine, a s još uvijek nepoznatom podjelom.

Recimo još za kraj da je Histrionsko ljeto na Opatovini I službeno preimenovano u Histrionske ljetne igre, te da će pored najavljene premijere na programu još imati I reprizu lanjskog mjuzikla ‘Okaj’.

 

Komentari

Nema komentara.