Delicatessen - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Delicatessen

Delicatessen

Wong Kar Wai će na svom sljedećem filmu, 'The Lady From Shanghai', surađivati s hollywoodskom A-listericom Nicole Kidman, javlja screendaily

filmski.net 01.10.2004 0 komentara

Delicatessen

Kao i uvijek kada se počne šuškati o novom filmu genijalnog, obožavanog i dragog nam Wong Kar Waia, raspolaže se s minimumom informacija. Namjerno, jer maestro tako hoće. Scenarij za film u najčešćem slučaju nikada i nije do kraja zgotovljen i prepravlja se u toku snimanja pa niti glumci ne znaju kako se odvija, a kamoli završava priča vezana za njihov lik. Katkad, kao što je slučaj s njegovim posljednjim filmom '2046', to rezultira dugogodišnjim snimanjem i dorađivanjem filma. Potonji je nastajao pet godina pa su već bile krenule pošalice da je naziv filma ustvari godina njegove premijere.

'2046' je jedva jedvice, sa nekoliko dana zakašnjenja, stigao na svoju svjetsku premijeru u Cannesu ove godine, upravo krenuo u kino distribuciju, a redatelj se bacio na još jednu priču iz njemu izuzetno inspirativnog razdoblja tridesetih godina prošlog stoljeća u Shanghaiu, rodnom mu gradu. William Chang Suk-ping, redateljev dugogodišnji suradnik, producent i montažer, našao se s Nicole Kidman, predstavio joj okvirnu radnju filma, značenje i izgled njenog lika u njemu. Obzirom na njenu veliku želju da radi s Kar Waiem i njegovu sklonost duuuugotrajnom snimanju, pao je dogovor da će zaposlena Kidman svoje scene snimati u predasima između svojih ostalih angažmana, a ne u komadu.

Rita Hayworth i Orson Welles u 'The Lady from Shanghai' iz 1947.

Zanimljivost je da je film istovjetnog naslova već snimljen i to davne 1947. godine, a glavne su likove u toj noir drami tumačile legende Rita Hayworth i Orson Welles koji je zaslužan i za scenarij i režiju. Da li će se Kar Wai inspirirati djelom velikoga Wellesa? Vjerojatno niti on sam ne zna.

Komentari

Nema komentara.