BAFTA napokon nagradila Bonda! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      BAFTA napokon nagradila Bonda!

BAFTA napokon nagradila Bonda!

Na dodjeli nagrada BAFTA-e nagrađeni su 'Argo' i redatelj Ben Affleck, a najbolji britanski film je - 'Skyfall'!

s.p. 11.02.2013 0 komentara

BAFTA napokon nagradila Bonda!

I dodjela britanskih nacionalnih filmskih nagrada protekla je posve predvidljivo. BAFTA je najboljim filmom proglasila 'Argo' koji je dobio još i nagradu za najboljeg redatelja (Ben Affleck) i montažera (William Goldenberg) te je tako nastavio pobjednički niz koji se mogao vidjeti na dodjeli cehovskih nagrada i Zlatnih globusa. 'Lincoln' je i na ovim nagradama imao najviše nominacija, ali je pobijedio samo očekivani favorit - Daniel Day Lewis koji je proglašen najboljim glavnim glumcem.

I ostale nagrade su očekivane - 'Ljubav' je najbolji strani film, 'Skyfall' najbolji britanski film, a 'Merida Hrabra' je najbolji dugometražni animirani film. Treba spomenuti da je ovo prva velika nagrada BAFTA-e nekom Bondu nakon nagrade za snimatelja koja je 1963. otišla filmu 'Iz Rusije s ljubavlju'. U žestokoj konkurenciji u kategoriji najbolje glumice pobijedila je 85-godišnja Emmanuelle Riva, a najboljom sporednom glumicom proglašena je Anne Hathaway za nastup u 'Jadnicima' koji su dobili još 3 tehničke nagrade.


'Odbjegli Django', isječak.

Najbolji sporedni glumac je Christoph Waltz koji je tako drugi put dobio nagradu BAFTA-e u istoj kategoriji, i to opet za film u režiji Quentina Tarantina - 'Odbjegli Django'. Waltz se stoga srdačno zahvalio Tarantinu koji je i sam pokupio nagradu, i to za najbolji originalni scenarij. Nagrada za najbolji adaptirani scenarij otišla je Davidu O. Russellu za film 'U dobru i u zlu', a najbolji dokumentarac je 'Searching for Sugar Man'.

Hrvatska šminkerica Ivana Primorac nije uspjela dobiti nagradu BAFTA-e ni nakon šeste nominacije (!), no vjerujemo da će biti još nominacija i novih prilika za nju. Popis svih nagrađenih možete pogledati ovdje.

Komentari

Nema komentara.