'Lincoln' vlada i Britanijom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Lincoln' vlada i Britanijom

'Lincoln' vlada i Britanijom

Spielbergov 'Lincoln' ima najviše nominacija na ovogodišnjim BAFTA nagradama iako Spielberg nema nominaciju za redatelja.

s.p. 09.01.2013 0 komentara

'Lincoln' vlada i Britanijom

Glumci Jeremy Irvine i Alice Eve danas su pročitali nominacije za ovogodišnju britansku nacionalnu filmsku nagradu BAFTA, a zanimljivo je i da na ovoj britanskoj nagradi po broju nominacija vodi američki povijesni film 'Lincoln' s 10 nominacija. 'Jadnici' i 'Pijev život' imaju 9 nominacija, a britanski nacionalni hit 'Skyfall' ima njih 8. 'Argo' ima 7 nominacija, 'Ana Karenjina' 6, a 'Odbjegli Django' i 'Zero Dark Thirty' nominirani su u 5 nominacija.


'Lincoln', trailer.

Za najbolje filmove nominirani su 'Lincoln' Stevena Spielberga, 'Jadnici' Toma Hoopera, 'Zero Dark Thirty' Kathryn Bigelow, 'Pijev život' Anga Leeja i 'Argo' Bena Afflecka, a svi navedeni filmovi i redatelji nedavno su nominirani i od strane Američkog ceha redatelja,  što ih čini gotovo sigurnim kandidatima i u borbi za Oscara.

Ipak, BAFTA je u kategoriji najboljeg redatelja izostavila nominaciju za Spielberga, a 'prisjetila' se Quentina Tarantina ('Odbjegli Django') i Michaela Hanekea koji je osvojio Europsku filmsku nagradu za dramu 'Ljubav'.

Treba spomenuti da je 6. put u karijeri za nagradu BAFTA nominirana i hrvatska šminkerica Ivana Primorac, i to za rad u 'Ani Karenjini'. Dodjela Filmskih nagrada Britanske akademije održat će se 10. veljače u Londonu, a ceremoniju će voditi Stephen Fry. Popis svih nominiranih možete pročitati ovdje.

Komentari

Nema komentara.