BAFTA nagradila 'Gravitaciju' i '12 godina ropstva' - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      BAFTA nagradila 'Gravitaciju' i '12 godina ropstva'

BAFTA nagradila 'Gravitaciju' i '12 godina ropstva'

Britanci su najboljim filmom proglasili '12 godina ropstva', a najviše nagrada otišlo je 'Gravitaciji'.

s.p. 17.02.2014 0 komentara

BAFTA nagradila 'Gravitaciju' i '12 godina ropstva'

Povijesna drama '12 godina ropstva' proglašena je najboljim filmom na 67. dodjeli Britanske filmske akademije (BAFTA). Nagradu je dobio i glavni glumac tog filma, Chiwetel Ejiofor, a za najbolju glavnu glumicu izabrana je Cate Blanchett koja je briljirala u humornoj drami 'Jasmine French'.

Najviše nagrada, njih 6, dobila je 'Gravitacija' koja je osvojila nagradu za najbolji britanski film, redatelja, fotografiju, glazbu, vizualne efekte i zvuk.


'Gravitacija', trailer.

Nagradu za najboljeg sporednog glumca dobio je Barkhad Abdi za ulogu u trileru 'Kapetan Phillips', a kipić za najbolju sporednu glumicu otišao je Jennifer Lawrence za 'Američke varalice'. 'Američki varalice' dobile su nagradu za najbolji originalni scenarij, a 'Philomena' se može pohvaliti nagradom BAFTA-e za najbolji adaptirani scenarij.

Najboljim filmom na stranom jeziku proglašena je talijanska komedija 'Velika ljepota', najbolji animirani film je 'Snježno kraljevstvo', a najbolji dokumentarac je 'Čin smaknuća'. Popis svih ovogodišnjih nagrada BAFTA-e možete potražiti ovdje.

Komentari

Nema komentara.