Tanović u konkurenciji Berlinalea - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tanović u konkurenciji Berlinalea

Tanović u konkurenciji Berlinalea

Za Zlatnog medvjeda borit će se Danis Tanović, Steven Soderbergh, Džafar Panahi, Bruno Dumont, Ulrich Seidl i Gus Van Sant!

s.p. 14.01.2013 0 komentara

Tanović u konkurenciji Berlinalea

Berlinski filmski festival objavio je imena devet novih filmova koji će se od 7. do 17. veljače boriti za uglednu nagradu Zlatni medvjed. Među filmovima koji konkuriraju za tu nagradu je i 'Epizoda u životu berača željeza' bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića. Film se temelji na istinitom događaju i prati Nazifa koji uzdržava svoju porodicu skupljajući staro željezo, a kada njegovoj supruzi Senadi uskrate prijeko potreban tretman za spontani pobačaj, Nazif mora skupiti novac da bi joj pomogao. Ova drama rađena je u bosansko-francusko-slovenskoj koprodukciji.

Ostali filmovi u konkurenciji su 'Side Effects' Stevena Soderbergha, 'The Necessary Death of Charlie Countryman' debitanta Fredrika Bonda, 'Camille Claudel 1915' Brune Dumonta, 'Parde' ('Closed Curtain') Džafara Panahija, 'Elle s'en va' ('On my Way') redateljice Emmanuelle Bercot, 'Gold' Thomasa Arslana, 'La Religieuse' ('The Nun') Guillaumea Niclouxa i 'Layla Fourie' Pije Marais.


'The Grandmasters', trailer.

Već prije je objavljeno da će u konkurenciji Berlinalea biti i 'Promised Land' Gusa Van Santa i 'Paradise: Hope' Ulricha Seidla, a u sekciji Panorama prikazat će se biografski 'Lovelace' s Amandom Seyfried.

Počasnog Zlatnog medvjeda dobit će dokumentarist Claude Lanzmann, a 63. izdanje Berlinalea će 7. veljače otvoriti epski 'The Grandmasters' koji se nalazi izvan konkurencije jer je njegov redatelj Wong Kar Wai ovogodišnji predsjednik žirija. Ove godine je u program Berlinalea uvršten i jedan hrvatski dugometražni film, o čemu ćete više saznati nakon presice koja će se ove srijede održati u prostorijama HAVC-a.

Komentari

Nema komentara.