Wes Anderson otvara Cannes - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Wes Anderson otvara Cannes

Wes Anderson otvara Cannes

Na Cannesu će se predstaviti Wes Anderson, a očekuju se i novi filmovi Davida Cronenberga, Paula Thomasa Andersona i Michaela Hanekea.

s.p. 13.03.2012 0 komentara

Wes Anderson otvara Cannes

Službeno je objavljeno da će 'Moonrise Kingdom' Wesa Andersona otvoriti 65. izdanje najslavnijeg filmskog festivala - Cannesa! 'Moonrise Kingdom' je sedmi Andersonov dugometražni film, a riječ je o još jednoj njegovoj stiliziranoj komediji u retro stilu.

Priča prati dvoje zaljubljenih klinaca koji bježe iz izviđačkog kampa, pa za njima u potragu kreću članovi obitelji, prijatelji, gradski šerif (Bruce Willis) i šef izviđača (Edward Norton). Film će biti prikazan prilikom otvaranja festivala 16. svibnja, a u hrvatskim kinima bi se trebao pojaviti tijekom studenog ove godine.


'Moonrise Kingdom', trailer.

Ostatak filmskog programa bit će objavljen 19. travnja, a zasad se nagađa da će se u konkurenciji Cannesa naći novi radovi trojice velikana: Davida Cronenberga, Paula Thomasa Andersona i Michaela Hanekea. Cronenberg je režirao 'Cosmopolis', adaptaciju istoimenog romana Dona Delila u kojem glumi Robert Pattinson, a zadnji film Paula Thomasa Andersona je 'The Master', priča o karizmatičnom lideru religiozne organizacije kojeg tumači Phillip Seymour Hoffman.

Haneke ima spreman film romantičnog naslova, 'Ljubav' ('Amour') u kojem glavnu ulogu tumači Isabelle Huppert. Cannes će se održavati od srijede, 16. svibnja, do nedjelje, 27. svibnja 2012., a predsjednik žirija bit će talijanski redatelj Nanni Moretti.

Komentari

Nema komentara.