Oscar 2012. u brojkama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Oscar 2012. u brojkama

Oscar 2012. u brojkama

Tko je rekorder, a tko debitant na ovogodišnjim Oscarima? Tko su najveće suparnice i tko nikad nije prestar za nominaciju?

s.p. 25.02.2012 0 komentara

Oscar 2012. u brojkama

Objavili smo 100 zanimljivih činjenica o dosadašnjim dodjelama Oscara, a evo i zanimljive statistike o ovogodišnjim Oscarima! Najviše nominacija za Oscara 2012. dobio je 'Hugo' - njih 11, a slijedi ga 'Umjetnik' s 10 nominacija.

Svi nominirani redatelji već su se natjecali za Oscara, osim redatelja 'Umjetnika' Michela Hazanaviciusa kojemu je ovo prva nominacija. U glumačkim kategorijama imamo čak 9 glumaca koji su ove godine dobili 1. nominaciju za Oscara: Rooney Mara, Demian Bichir, Jean Dujardin, Gary Oldman, Berenice Bejo, Jessica Chastain, Melissa McCarthy, Octavia Spencer, Jonah Hill.

Ove godine je najmlađa nominirana glumica Rooney Mara s 26 godina, a najstariji nominirani glumci su Christopher Plummer i Max von Sydow s 82 godine. Zajedno s Halom Holbrookom i Ralphom Richardsonom oni drže rekord kao najstariji ikad nominirani muški glumci.

Meryl Streep je rekordnih 17 puta nominirana za Oscara, a slijede ju Jack Nicholson i Katharine Hepburn s 12 glumačkih nominacija. Glenn Close je 6 puta bila nominirana, ali nikad nije osvojila tu nagradu. Dosad su se Streep i Close triput borile za Oscara u istoj kategoriji, ali uvijek bi pobijedila treća konkurentica. Ove godine se opet nastavlja staro natjecanje: i Meryl Streep i Glenn Close bore se za Oscara u kategoriji najbolje glumice!

Izvor: Telegraph

Komentari

Nema komentara.