Ben Stiller u komediji godine! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ben Stiller u komediji godine!

Ben Stiller u komediji godine!

Novi film Bena Stillera sportska je satira o simpatičnim gubitnicima i fitnes manijacima i ovaj je vikend na box-officeu ostavila za sobom Spielbergov 'Terminal' da guta prašinu.

20.06.2004 0 komentara

Ben Stiller u komediji godine!

18. lipnja u Americi se počela prikazivati dugoočekivana sportska komedija o simpatičnim gubitnicima - 'Dodgeball-A True Underdog Story'. Vince Vaughn ('Psycho') glumi neambicioznog, flegmatičnog vlasnika teretane 'Average's Joe Gym' koji se nađe na meti poduzetnički raspoloženog egomanijaka, vlasnika teretane 'Globo Gym' Whitea Goodmana, umišljenog preplanulog sporty tipa presmiješne 'Patrick Swayze u Roadhouseu' fen frizure (gotovo neprepoznatljivi Ben Stiller), koji želi preuzeti njegovu vježbaonicu.

Kada banka pošalje službenicu Kate Veatch (Christine Taylor) da proglasi prodaju njegovog objekta, La Fleur je primoran domoći se 50000 dolara. Načuvši za lasvegaški turnir u dodgeballu ili na naši - graničari - u kojem pobjednik dobiva upravo toliko dolara, Peter od 'jadnika' i 'gubitnika' koji dolaze u njegovu teretanu odlučuje sastaviti dodgeball tim i pobijediti. Pogađate, jedan od protivnika je i Goodmanov nabrijani Globo tim.

Odmjeravanje snaga

'Dodgeball' je scenarističko/redateljski debi obećavajućeg Rawsona Marshalla Thurbera. Iako je put od scenarija do samog snimanja bio težak i dug (stalna odbijanja studija), trud se isplatio. Za ulogu Whitea Goodmana, Thurber je i priželjkivao Bena Stillera, ne sanjajući da će baš on poduprijeti taj projekt, producirati ga i u njemu glumiti. Uloga Petera Le Fleura pisana je u stilu komičnih uloga Billa Murraya ('Istjerivači duhova', 'Izgubljeni u prijevodu'), a Vaughanova interpretacija za sada broji samo pozitivne kritike.

Thurber, kako sam voli reći 'tipični autsajder i sportski freak', uspjeh svog scenarija objašnjava činjenicom što jako dobro poznaje temu o kojoj je pisao. Kako ljudi 'padaju' na komedije koje u centru radnje imaju simpatičnog gubitnika za kojeg onda navijaju (djelom i stoga što se svi ponekad tako osjećamo), a k tome i nekonvencionalan, inteligentan scenarij dublje karakterizacije likova, film je otpočetka osuđen na uspjeh.

Rečeno-učinjeno! U samo tri dana prikazivanja komedija je sa 30 milijuna dolara zarade potukla Spielbergov 'Terminal' koji je zaradio 18.7 milijuna dolara, daleko ispod očekivane svote. Dok Amerikanci svjedoče još jednoj Stiller/Vaughn komičnoj filmskoj provali, mi još čekamo 'Starsky & Hutcha' u kojem se vrsni komičari pojavljuju zajedno, doduše Vaughn u sporednoj, ali ništa manje iskarikiranoj ulozi.

službeni site
trailer

Komentari

Nema komentara.