Jahači valova na velikom platnu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Jahači valova na velikom platnu

Jahači valova na velikom platnu

Filmaš Stacy Peralta, čiji je dokumentarac o surferima otvorio ovogodišnji Sundance FF, za Columbiju će režirati će svoj prvi dugometražni film, pogađate, o životu surfera.

17.06.2004 0 komentara

Jahači valova na velikom platnu

Po scenariju kojeg će napisati u suradnji sa Samom Georgeom, s kojim je radio i na dokumentarcu o surferima 'Riding Giants', Stacy Peralta režirat će za sada nenaslovljeni projekt djelomice zasnovan na 'Giantsima'.

Film 'Giants' istražuje živote i strasti jahača velikih valova iz cijeloga svijeta, fokusirajući se na surfere Grega Nolla, Jeffa Clarka i Lairda Hamiltona (naslovna fotografija). Novi film bazirati će se na životu Grega Nolla, surfera iz prethodnog filma, kojeg Peralta naziva 'Babe Ruth surfanja'. Noll se preselio iz Californije na Havaje u ranim 1950-ima i bio je jedan od pionira ležernog životnog stila koji obilježava surf kulturu.

Greg Noll i Laird Hamilton

'On je nevjerojatno zanimljiva osoba koja živi neobičnim životom.' kaže Peralta za Nolla. 'Uzbuđen sam i jedva čekam ispričati ovu priču u drugom formatu, u drugom mediju. Uvijek sam htio raditi s glumcima. Glumio sam pet godina i iako mi se svidio cijeli taj proces, shvatio sam da to nije za mene.' dodaje režiser.

Ovim projektom, Peralta se vraća suradnji s filmskom kućom 'Columbia Pictures'. Studio producira i film Catherine Hardwicke 'Lords of Dogtown' koji se temelji na Peraltinom dokumentarcu 'Dogtown and Z-Boys' o skejterskom raju 70-ih godina (pisali mi, jedva čekamo finalni produkt:). Scenarij piše također Peralta, a glavne uloge imati će Heath Ledger i Emile Hirsch. 

Peralta mlad i lud

riding giants
interview stacy peralta

Komentari

Nema komentara.