Skejterski raj 70-ih na filmu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Skejterski raj 70-ih na filmu

Skejterski raj 70-ih na filmu

Grupa jako mladih i vrućih glumačkih nada, Heath Ledger, John Robinson i Victor Rasuk su 'Lordovi Dogtowna' i provozat će nas kalifornijskom skejterskom scenom 70-ih godina. Mmmmm...

13.02.2004 0 komentara

Skejterski raj 70-ih na filmu

Trojcu će se pridružiti i Emile Hirsch, a redateljskom će palicom dirigirati Catherine Hardwicke, čiji debut 'Trinaest' s Evan Rachel Wood upravo očekujemo u našim kinima. Zlatnoj mladeži će pomoći i David Fincher, ova put u ulozi izvršnog producenta. Početak snimanja je zakazan za travanj ove godine.

Dugometražni film 'Lords of Dogtown' se temelji na uspješnom dokumentarcu iz 2001. 'Dogtown and Z-Boys' napisanom i režiranom od strane skejt legende i svojevrsnog gurua Stacey Peralte koji je ove godine imao čast da njegov 'Riding the Gigants' otvori ovogodišnji Sundance kao prvi dokumentarac kojeg je to dopalo. Pionir je i po tome što je prvi skejter koji je dobio ekskluzivni sponzorski ugovor. Inspiracija za 'Lordove' dolazi iz istraživanja pionirske skejt kulture Amerike, ponajprije Kalifornije, 70-ih godina prošlog stoljeća i prati grupu strastvenih skejtera po ulicama grada.

Scenarij za dugo izdanje napisao je Peralta uz malu pomoć redateljice. Njega samog će u filmu portretirati 18-ogodišnji John Robinsonn kojeg je Gus Van Sant izabrao za glavnog glumca u prošlogodišnjem canneskom pobjedniku 'Elephant', a kasnije ga je prigrlila i Asia Argento za svoj novi film, adaptaciju J.T.Leroyeve kratke priče 'The Hart is Deceitful Above All Things'. Pravi hollywoodski 'darling' nema što!

Emile Hirsch će također utjeloviti lik iz skejt prošlosti, Jay Adamsa. Trenutno ga Amerikanci mogu gledati u dva nova filma 'The Girl Next Door' i 'Mudge Boy', a u post produkciji se nalazi 'Imaginary Heroes' sa Sigourney Weaver i Jeff Danielsom. Vruća roba, kažemo vam, pravi, još uvijek maloljetni, predvodnici mladih glumačkih trupa. Izjavu potvrđuje i treći 'skejter', Rasuk, koji je glumio u prošlogodišnjem Sundance favoritu 'Raising Victor Vargas' i uz Jim Carreya u 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'.

Ledger je njihov malo stariji kolega kojeg bi ove godine trebali gledati u najavljivanom 'Ned Kellyju', ali i zabavnoj filmskoj avanturi Terry Gilliama 'Braća Grimm'. Niti redateljica Harwicke nije bez pohvala i odličja. Sundance Film Festival 2003. sigurno joj je u lijepom sjećanju (nagrada za najbolju redateljicu za film 'Thirteen'). Čini se da su svi sastojci za odličan film u ovom slučaju obezbijeđeni. Čekamo s nestrpljenjem!

Komentari

Nema komentara.