Odabrani mladi domaćini Oscara - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Odabrani mladi domaćini Oscara

Odabrani mladi domaćini Oscara

Anne Hathaway i James Franco najmlađi su voditelji dodjele Oscara, a zasad se kao potencijalni dobitnik progurala drama 'Zimske kosti'.

s.p. 30.11.2010 0 komentara

Odabrani mladi domaćini Oscara

Američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti objavila je da će 83. dodjelu Oscara voditi - Anne Hathaway i James Franco, koji 'predstavljaju sljedeću generaciju holivudskih ikona'. Zlobnici već komentiraju da Akademija samo želi podići gledanost televizijskog prijenosa dodjela (čije publike je svake godine sve manje) pa je zato izabrala najmlađi duo koji je ikada vodio Oscare.

Mnoge je iznenadila ova odluka, obično su show dodjele vodili komičari poput Stevea Martina ili Billyja Crystala. Ipak, i Anne i James imaju komičarskog iskustva - osim što su glumili u nekoliko komedija, oboje su vodili i legendarni humoristički show 'Saturday Night Live'. Osim toga, Anne Hathaway je dobila odlične kritike za svoj nastup na Oscarima prije par godina, kada je pomagala Hughu Jackmanu u jednom glazbenom skeču.


I Anne Hathaway zna zabavljati publiku na dodjeli Oscara! 

Zanimljivo je da bi oboje glumaca i suvoditelja ove godine moglo biti i nominirano za Oscara, Hathaway je dobila dobre kritike za ulogu u humornoj drami 'Love and Other Drugs', a Franco je gotovo siguran kandidat za nominaciju za ulogu u '127 Hours'. Slične stvari već su se događale na dodjelama (Michael Caine, Walter Matthau), a David Niven je 1958. dobio nagradu za najboljeg glumca na ceremoniji kojoj je bio suvoditelj.

Kad smo kod nagrada i nominacija, održane su Gotham Awards koje se dodjeljuju nezavisnim filmovima. Glavni pobjednik je drama 'Zimske kosti' koju smo gledali i pohvalili na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu, a film je dobio nagradu za najbolji film i najbolji ansambl. Inače je za favorita Gothama smatran 'Crni labud', a ova pobjeda mogla bi 'Zimskim kostima' povećati šanse za nominaciju za Oscara. Tko će sve biti nominiran za Oscara doznat ćemo 25. siječnja, a ceremoniju dodjele s Anne i Jamesom moći ćemo gledati 27. veljače 2011.

Komentari

Nema komentara.