Godard o Oscaru: 'Hvala, možda dođem' - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Godard o Oscaru: 'Hvala, možda dođem'

Godard o Oscaru: 'Hvala, možda dođem'

Slavnom francuskom redatelju ne sviđa se što je dodjela počasnih Oscara izbačena iz glavne ceremonije, pa vjerojatno neće doći po kipić.

s.p. 08.09.2010 0 komentara

Godard o Oscaru: 'Hvala, možda dođem'

Kao što smo javili, Jean-Luc Godard je proglašen dobitnikom počasnog Oscara za životno djelo, samo ga organizatori nisu mogli naći da mu to jave. Sada je Godard i službeno obaviješten, ali izgleda da ipak neće osobno doći po Oscara. Njegova partnerica Anne-Marie Mieville otkrila je da je Godard razočaran time što je dodjela počasnih Oscara premještena iz glavne ceremonije te se sada održava na posebnoj ceremoniji u studenom.

Osim toga, 79-godišnjem filmašu nije naročito stalo da putuje u Ameriku samo radi kipića, a već je i odbijao slične počasti. Godard sada živi u Švicarskoj, a kada su 2007. u obližnjem Berlinu održane Europske filmske nagrade, nije se udostojio doći po nagradu za životno djelo već je poslao poruku da 'nema dojam da je završio karijeru'.

Ipak, Godard je predsjedniku američke filmske akademije uputio rukom pisano pismo u kojem zahvaljuje na dodjeli, a sebe je nazvao 'četvrtim mušketirom', aludirajući na ostala 3 velikana koji će također dobiti počasne Oscare - Kevina Brownlowa, Francisa Forda Coppolu i Elija Wallacha. Na kraju poruke Godard je ostavio otvorenim svoj dolazak, napisavši kako bi mogao navratiti na ceremoniju u Los Angeles 'ako mu raspored dopusti'. Ovo se više čini kao 'fina odbijenica' filmaša koji je zadužio filmsku umjetnost, a filmofilima koji nisu upućeni u njegov rad savjetujemo da na HTV-u prate Godardov ciklus iz kojeg će moći zaključiti zašto je redatelj zaslužio dobiti Oscara na pravoj ceremoniji uz televizijski prijenos.

Komentari

Nema komentara.