Gdje je oscarovac kad ga trebaš? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Gdje je oscarovac kad ga trebaš?

Gdje je oscarovac kad ga trebaš?

Objavljeni su ovogodišnji dobitnici počasnih Oscara za životno djelo, među njima Francis Ford Coppola i Jean-Luc Godard koji je izgubljen.

z.m. 26.08.2010 0 komentara

Gdje je oscarovac kad ga trebaš?

Organizatori Oscara objavili su da već više od 24 sata pokušavaju locirati i kontaktirati redatelja Jeana-Luca Godarda kako bi ga obavijestili da je dobitnik počasnog Oscara za životno djelo. Godard (79) je švicarski državljanin rođen u Parizu koji je poznat po svom anti-holivudskom stavu. Također je strastveni pušač i zbog toga mrzi duge avionske letove pa bi se lako moglo desiti da zbog toga propusti ceremoniju dodjele koja će se održati u studenom. 

Osim Godarda, dobitnici su Francis Ford Coppola, Eli Wallach i povjesničar nijemog filma i dokumentarist Kevin Brownlow. Oni su svi pronađeni i obaviješteni. Coppola već posjeduje pet Oscara od kojih je većinu dobio za 'Kuma'.

'Svaki od ovih dobitnika dirnuo je filmsku publiku diljem svijeta i utjecao na filmsku industriju kroz svoj rad,' izjavio je predsjednik Američke akademije filmske umjetnosti Tom Sherak: 'Biti će čast proslaviti njihova nevjerojatna postignuća i doprinos filmu.' Da, ako se pojave...

Komentari

Nema komentara.