Najromantičniji komičari - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najromantičniji komičari

Najromantičniji komičari

Ako je komedija duhovita, a romansa zaista romantična - onda to nije zbog velikih zvijezdi, već zbog sporednih glumaca koji kradu svaku scenu!

s.p. 07.09.2010 0 komentara

Najromantičniji komičari

Za romantičnu komediju nije dovoljno da je Julia Roberts u glavnoj ulozi! Uvijek vam treba jedan dobar sporedni lik, obično glavni prijatelj junakinje, koji će biti 'duša filma'. Evo par primjera:

1. Bill Murray, 'Tootsie'

Bill Murray je takva komičarska legenda da može improvizirati na setu i snimiti scene koje ulaze u klasiku, a 'Tootsie' ima nekoliko takvih primjera.

2. Arsenio Hall, 'Princ otkriva Ameriku'

Kada afrički princ ode u Ameriku tražiti ženu, njegov vjerni pomoćnik je tu da mu pomogne u izboru. Problem je - kako pronaći gđu Pravu usred New Yorka? A vi pronađite Arsenia Halla i Eddieja Murphyja u ovoj sceni u kojoj obojica glume - nekoliko likova!

3. Joan Cusack, 'Zaposlena djevojka'

Tajnica koja se nudi Harrisonu Fordu uz riječi: 'Mogu li vam ponuditi nešto? Kavu? Čaj? Sebe?' zaslužila je povišicu! A glumica Joan Cusack je za tu ulogu zasluženo dobila i nominaciju za Oscara.

4. Rachel Griffiths, 'Muriel se udaje'

Toni Collette je malo 'krupnija' cura koja pokušava pobjeći od svoje malograđanske okoline, a u tome joj pomaže neustrašiva prijateljica koju glumi Rachel Griffiths.

5. Rupert Everett, 'Moj dečko se ženi'

Možda i najbolji primjer za ovu listu je uloga gej prijatelja (Rupert Everett) koji pomaže svojoj frendici (Julia Roberts kao svojevrsna negativka!) u preotimanju dečka koji se baš treba udati za drugu, do zla Boga simpatičnu curu (Cameron Diaz). S tim likom neće biti hetero ljubavi, seksa ili vjenčanja, ali single cura neće sama plesati na vjenčanju!

Komentari

Nema komentara.