Kako ući u film - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kako ući u film

Kako ući u film

Prva pojava treba privući pažnju - moraš biti sexy, neposredan, karizmatičan, iznenađujuć ili barem opasan!

s.p. 23.03.2013 0 komentara

Kako ući u film

Magazin Empire ponudio je listu efektnih načina na koje likovi ulaze u film, a mi smo odabrali one najbolje:

Gaženje preko leševa
Ovako obično upoznajemo negativce - pucnjava, a zatim dim kroz koji prolazi lice Dartha Vadera ili nekog drugog velikog zločinca. Jedan od najdojmljivijih ubojica u povijesti filma je Frank iz vesterna 'Bilo jednom na Divljem Zapadu' koji je tako strašan jer ga prvi put vidimo za vrijeme pokolja čitave obitelji, a lice zlog Franka je lice - 'dobrice' Henryja Fonde!


Ovako na scenu dolazi 'zločesti' Henry Fonda.

Fatalna žena
Moderni kritičari ovo će prozvati seksističkom tradicijom, ali filmaši su od samih početaka filma koristili erotičnost glumica da uvedu njihove likove u film. Prije su fatalne žene bile Lana Turner, Marilyn Monroe i Rita Hayworth, a sada se koriste sve mlađe i mlađe glumice, pa čak i nacrtana Jessica Rabbit koja svojom haljinom s dubokim izrazom osvaja gledatelje na prvi pogled.
     
Karizmatična gesta
Ovaj nastup rezerviran je samo za karizmatične glumce - Bogarta koji u 'Casablanci' uvijek ima neku kul repliku, 'kuma' Branda kojeg upoznajemo dok autoritativno mumlja iz sjene, a tko može zaboraviti Anthonyja Hopkinsa koji nas straši iz svoje izolirane ćelije...


Hannibala Lectera upoznajemo uz zlokobno: 'Dobro jutro'

Četvrti zid
Ponekad se likovi izravno obraćaju publici, ali to ne ruši iluziju filma - perverzni svijet 'Paklene naranče' još je užasniji kada iz prve ruke slušamo ispovijest sociopata Alexa u izvrsnoj interpretaciji Malcolma McDowella.

Iznenađenje
U originalnom filmu Alien ulazi na scenu na zaista iznenađujući način - kroz trbuh jednog od junaka! Tako se ulazi na velika vrata!

Izvor: Empire

Komentari

Nema komentara.