Imamo Papu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Imamo Papu!

Imamo Papu!

Benedikt XVI. odlazi u mirovinu - tko bi ga mogao zamijeniti? Nudimo nekoliko kandidata koji se odlično snalaze u ulozi pape!

s.p. 13.02.2013 0 komentara

Imamo Papu!

Nakon odlaska Pape u mirovinu, svi pričaju samo o tome. O papama su se snimali brojni filmovi, a Empire je objavio listu na kojoj možemo vidjeti kako su se u ulozi pape snalazili različiti glumci:

Max von Sydow, 'A Violent Life'
Max von Sydow je naprosto bio predodređen za ovu ulogu - prije je igrao svećenika u 'Egzorcistu', ali i samog Isusa Krista u 'Najvećoj priči ikad ispričanoj'.
     
Robbie Coltrane, 'The Pope Must Die'

Evo i jednog jednostavnog pape koji voli rock i govori narodskim jezikom. Ova komedija je bila dosta kontroverzna - pogledajte samo naslov!

John Gielgud, 'Elizabeth'
Pavao IV. bio je strastveni borac protiv protestantizma, a njega u ovom filmu igra John Gielgud koji je uvijek igrao velike uloge - Cezara, kralja, Boga...

BONUS: Michel Piccoli, 'Imamo Papu'

Ovaj film nije na listi Empirea, ali svi su već primijetili da kao da je 'prorekao' ono što se sada dogodilo. U filmu Nannija Morettija novoizabrani papa odlazi iz Vatikana i objavljuje da nema snagu voditi Crkvu, a i Benedikt XVI. odlučio se u potpunosti povući i tako izazvao povijesni događaj koji izgleda 'kao da je iz filma'.
 
Izvor: Empire

Komentari

Nema komentara.