Premijera Spielbergovog Terminala - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Premijera Spielbergovog Terminala

Premijera Spielbergovog Terminala

U srijedu je u Los Angelesu održana premijera novog filma trostrukog oskarovca Stevena Spielberga, drame 'Terminal' s Tom Hanksom i Catherine Zeta Jones u glavnim ulogama. 

10.06.2004 0 komentara

Premijera Spielbergovog Terminala

Hanks u filmu glumi istočnoeuropskog putnika Viktora Navorskog koji slučajem okolnosti ostaje nekoliko mjeseci 'zarobljen' na JFK aerodromu gdje upoznaje simpatičnu stjuardesu Zetu-Jones i otkriva cijeli svemir u malom, svu njegovu apsurdnost, ambiciju, strast i, naravno, ljubav. Nakon 'Spašavanja vojnika Ryana' i 'Uhvati me ako možeš', ovo je još jedan filmski uradak koji spaja Hanksa i Spielberga.

Film se temelji na priči Merhana Karimija Nasserija, iranskog izbjeglice koji je 1988. godine sletio na pariški aerodrom nakon što mu je ulaz u Englesku uskraćen zbog papirologije. Ovdje možete pročitati njegovu životnu priču. O kvaliteti filma, ili možda bolje kazati važnosti, govori i činjenica da je 'Terminal' dobio tu čast otvoriti 61. venecijanski filmski festival.

Premijeri su, osim zvijezda filma Toma Hanksa i Catherine Zeta Jonesove, prisustvovale i takve zvijezde kao Ray Romano, Christina Applegate, Martin Short, Nia Vardalos i dr. Sam režiser komentirao je izbor teme: 'Tako sam se dobro zabavljao na snimanju 'Uhvati me ako možeš' da nisam htio za sljedeći projekt raditi nešto mračno ili povijesno...'

Zanimljiva je i činjenica da se hrpa love upucala u izgradnju, za ne povjerovati, detaljne kopije aerodroma JFK, sa svim dućanima poznatih američkih brandova. Diskusija o ovom i inim takvim potezima odvela bi nas u nepreglednu diskusiju na temu reklame u filmovima, a to ćemo ostaviti za neku drugi priliku. Film se u Americi počinje prikazivati 18. lipnja, a više o filmu saznajte na službenom siteu.  

Komentari

Nema komentara.