Streep i Martin zaslužili nagrade - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Streep i Martin zaslužili nagrade

Streep i Martin zaslužili nagrade

Mislili smo kako ćemo napokon malo predahnuti od dijeljenja raznih Oscara, Zlatnih globusa, medvjeda i palmi, ali planove su nam pomrsili Meryl Streep i Steve Martin.

26.05.2004 0 komentara

Streep i Martin zaslužili nagrade

Holivudska doajenka koju mnoge zvijezde navode kao svoj najveći uzor, glumica Meryl Streep primiti će nagradu za životno postignuće od Američkog filmskog instituta, objavio je Associated Press.

Dodjela nagrade održati će se 10. lipnja, a ceremoniji će prisustvovati Jim Carrey, Goldie Hawn, Robert Redford, Kevin Kline i redatelj Mike Nichols. AFI dodjeljuje ovu nagradu već 32 godine, a prošle je godine ona otišla u ruke Roberta De Nira s kojim je Streep glumila u ratnoj drami 'Lovac na jelene' iz 1979. godine. Ostali dobitnici ove počasne nagrade su, primjerice, Clint Eastwood, Barbra Streisand, Tom Hanks i Steven Spielberg.

Steve Martin će svoju nagradu primiti tek najesen, a dodijeliti će mu je Američki kinematografi. Ta se neprofitna udruga zalaže za očuvanje i promoviranje filmske umjetnosti, a svoju nagradu dodijeljuje već 19 godina. Prošlogodišnja dobitnica bila je Australka Nicole Kidman, a prije nje tu su čast, među ostalima, imali Eddie Murphy, Mel Gibson, Sean Connery i Arnold Schwarzenegger.

Steve Martin, 'Popust na količinu'

'On je jedinstvena holivudska zvijezda – revolucionar – glumac, komičar, scenarist, dramaturg, spisatelj, producent, sakupljač umjetnina.' Tako je Martina opisao Rick Nicita, predsjednik udruge kinematografa. U svojoj 35 godina dugoj karijeri, komični Martin glumio je u pedesetak fillmova. 

U posljednjih nekoliko mjeseci Martin je bio vrlo zaposlen. Dovršio je snimanje Disneyeve komedije 'Shopgirl' koja je snimljena prema njegovoj najpoznatijoj noveli. Uz njega u filmu glumi i Claire Danes. Trenutno radi na 'Birth of the Pink Panther', novom nastavku u nizu komičnih serijala o šeprtljavom inspektoru Clouseau, kojeg je nekoliko puta utjelovio Peter Sellers.

Meryl Streep je u posljednjih godinu dana glumila u 'Satima' i u mini seriji 'Angels in America' koja je nagrađena Zlatnim globusom. Trenutno snima nekoliko nezavisnih produkcija, a od većih projekata ističe se komedija 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events' u kojoj će glumiti uz Jima Carreya.

Komentari

Nema komentara.