Kći kraljice Shebe - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kći kraljice Shebe

Kći kraljice Shebe

U planu je adaptacija memoara Jacki Lyden 'Daughter of the Queen of Sheba'. Priča je zanimljiva, a u igri su Meryl Streep i Gwyneth Paltrow.

m.n. 09.03.2005 0 komentara

Kći kraljice Shebe

Švedski redatelj Lasse Hallstrom opet kreće dobro utabanim stazama, adaptacijama romana i istinitih priča koje su mu toliko prirasle srcu. Njima se naime okrenuo u skoro polovici svojih uradaka ('Kućna pravila', 'Čokolada'), a istima može zahvaliti na činjenici da se uz njegovo ime veže značaj svjetskog formata. Paramount Pictures ga je baš ovih dana zadužio za adaptaciju memoara Jacki Lyden, 'Daughter of the Queen of Sheba', koji haraju blagajnama knjižara u Americi duže od godinu dana.

Jacki Lyden je inače poznata kao vanjska dopisnica američke postaje National Public Radio, ali i kao stručnjak za bliskoistočnu regiju. Kada nije na putu i na zadatku u nekoj od prilično opasnih destinacija, živi i piše u Washingtonu. 'Daughter of the Queen Sheba' je ustvari priča koja ogoljava njezino djetinjstvo i odrastanje uz manično-depresivnu majku. Prve su nevolje za obitelj i za zdravlje Dolores Lyden nastupile nakon razvoda od prvog muža i oca njezinih triju kćeri.

Na njezinu je psihu ipak najrazornije djelovao brak s bogatim fizioterapeutom; stalne destruktivne svađe i pritisak da bira između braka i svojih kćeri, izazvale su kod Dolores prvu epizodu manične depresije (ili ako hoćete bipolarnog poremećaja). Njezine kćeri su se same morale izboriti sa zbunjujućim ponašanjem svoje majke, posebice s njezinim iluzijama i konfabulacijama – od toga da je ponekad bila kraljica u Mezopotamiji ili pak francuska plemkinja u 18. stoljeću.

Scenarij za film će adaptirati Karen Coner, a već se zna da će film memoare iskoristiti samo kao polaznu priču, a da će se više koncentrirati na odraslu dob Jacki Lyden, s posebnim naglaskom na njezin odnos s majkom, s muškarcima, kao i na njezine profesionalne ambicije. Za glavne su uloge vezana imena majstorica karakternih portreta – Meryl Streep bi trebala biti majka, a Gwyneth Paltrow Jacki Lyden, no Variety navodi da još uvijek nema službene potvrde.
Komentari

Nema komentara.