Mamma Mia! Meryl Streep i Tom Hanks! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Mamma Mia! Meryl Streep i Tom Hanks!

Mamma Mia! Meryl Streep i Tom Hanks!

Najuspješniji jukebox mjuzikl, ikad, kreće u pohod na kina ljubaznošću Toma Hanksa, a podjelu koja neprestano pjeva ABBA hitove predvodi – Meryl Streep.

filmski.net 11.01.2007 0 komentara

Mamma Mia! Meryl Streep i Tom Hanks!

Kad je krajem 90-tih britanskom teatru ponestalo daha i publike, producenti su pokušavali sve ne bi li se iz krize izvukli. Iz jednog od takvih eksperimenata rođen je potpuno novi, i danas vjerojatno najkomercijalniji kazališni žanr – jukebox mjuzikl -  tanka priča kao isprika da se u sat i po vremena bez očitog razloga otpjeva što više hitova jednog benda ili autora. Do danas ih je proizvedena sva sila – Queen je dobio 'We will rock you', Rod Stewart vlastiti 'Tonight's the Night', Beatlesi 'The White Album', Billy Joel 'Movin'out', a bogme i UB40 svoj 'Promises and Lies'.

No, prvi je prvi, a ime mu je Mamma Mia! – koloplet uspješnica švedskih kraljeva Eurovizije – grupe ABBA. Kad je premijerno izveden 1999. na londonskom West Endu nitko nije ni mogao sanjati da će do danšnjeg dana samo u Velikoj Britaniji utržiti više od 132 milijuna funti, te da će ga vidjeti više od 4 milijuna ljudi. Povodom pete godišnjice igranja pred rasprodanim gledalištem u Londonu se zbila i gala izvedba čiji su gosti bili i sami članovi banda, Benny Anderson i Bjorn Ulvaeus. U međuvremenu je franšiza istog prodana u 125 gradova diljem svijeta, pa 'Waterloo' pjevuše na scenama od Danske do Japana. 

TV reklama za kanadsku verziju mjuzikla

Ukratko: na nekom grčkom otoku, u predvečerje svog vjenačanja, mlada se odlučuje konačno doznati tko joj je otac. 20 godina nakon što su isti napustili, na otok dovodi tri muškarca iz majčine prošlosti ne bi li joj ona konačno otkrila kojeg može zvati tata. Ako vam ova priča zvuči kao sijamski blizanac 'Mojeg grčkog vjenčanja' – niste daleko. Na velike ekrane dovodi je isti producentski trust mozgova - Gary Goetzman, Tom Hanks i gđa mu supruga.

No, ovaj put odlučili su se igrati na veliko, pa su za ulogu majke (javlja Variety) već uposlili Meryl Streep, kojoj će to biti prvi izlet u mjuzikl iako je na filmu već pjevala i to u 'Postcards From The Edge' i Prairie Home Companion.

Glumica od formata filmu će svakako donijeti hrpu publiciteta, a film njoj samoj prigodu da na glazbenom terenu ogleda snage najžešćom konkurenticom i neprikosnovenom kraljicom ozbiljnog mjuzikla – Glenn Close.

Glenn Close kao Norma Desmond u mjuziklu Sunset Boulevard

U duhu ABBA pjesmarice, s hitovima poput Dancing Queen, The Name Of The Game i Take A Chance On Me, 'Mamma Mia!' će režirati najuspješnija britanska kazališna redateljica Phyllida Lloyd, kojoj će tu ujedno biti i filmski debut, ne računamo li snimke dviju opera koje je također potpisala. 

Živi bili pa vidjeli!

Komentari

Nema komentara.