Tilda Swinton je Bijela vještica! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tilda Swinton je Bijela vještica!

Tilda Swinton je Bijela vještica!

Uloga Bijele vještice u prvom filmu iz Narnijskih kronika, 'Lav, vještica i ormar', koji se snima po istoimenoj knjizi C.S. Lewisa, pripala je britanskoj glumici Tildi Swinton.

10.05.2004 0 komentara

Tilda Swinton je Bijela vještica!

Nakon što ulogu nije prihvatila Nicole Kidman, bilo je vruće pitanje tko bi mogao najbolje odigrati ulogu zle vještice. Prst je pao na izgledom vrlo eteričnu, pomalo androginu i po mnogo čemu posebnu glumicu, Tildu Swinton, a mi možemo samo odobravati i zadovoljno kimati glavom.

U prvoj ekranizaciji Narnijskih priča (ako bude uspješna spremaju se još dvije), dječji četverac Peter, Susan, Edmund i Lucy odlaze iz ratom zahvaćenog Londona na selo kod profesora Kirkea. Igrajući se, otkrivaju u starom ormaru prolaz u zemlju Narniju gdje caruje zla Bijela kraljica koja ju je začarala pa već 100 godina vlada zima. Osim njih, u filmu se pojavljuje mnoštvo zanimljivih i bajkovitih likova, lav Aslan s kojim će se djeca ujediniti kako bi pobjedili Vješticu, čudovišna figura Mr Tumnusa...;

Bijela vještica kako je vide ilustratori Leo i Diane Dillon

Snimanje započinje krajem lipnja u Wellingtonu na Novom Zelandu u Weta studijima gdje je snimana većina specijalnih efekata za Gospodare prstenova, a dio filma će se snimati i u Češkoj. Swinton će se moći posvetiti svojoj ulozi nakon što odradi vrlo zahtjevan posao, koji je ujedno i velika čast, na Cannes film festivalu gdje je jedna od članica žirija.

Walt Disney Studios za redatelja je odabrao Andrewa Adamsona iza kojeg su Shrek prvi i drugi, a premijera se očekuje krajem godine, oko Božića.

www.narnia.com
www.narniaweb.com

Komentari

Nema komentara.