Najfriškiji tko, gdje i s kim - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najfriškiji tko, gdje i s kim

Najfriškiji tko, gdje i s kim

Hot projekti čekaju Kirsten Dunst, Toma Wilkinsona, Tildu Swinton i Sydeya Pollacka. Dok Dunstica piči za Irak, ostali piče k Clooneyu.

m.n. 17.10.2005 0 komentara

Najfriškiji tko, gdje i s kim

Kako je Clooneyu filmski svijet u ovom trenu pod nogama, castovsku tiradu počinjemo s gospojicom Kirsten Dunst. Nakon promišljene odluke i uloge u Coppolinoj 'Mariji Antoinetti', Comingsoon donosi da je mala Dunstica ipak odlučila krenuti putem ozbiljnih i respektabilnih glumica – sljeduje ju uloga Marle Ruzicke, 28-godišnje humanitarke koja je poginula u Iraku od ruke bombaša samoubojice.

Iako se tema odokativno doima glumačkim izazovom, razlog za sumnju daje nam uključenost MTV-a i njihovog producenta Marca Platta. Scenarij za Paramount piše Lorene Scafaria, a Kirsten do početka snimanja ostaje proučavanje Ruzickina djelovanja. Mlada se aktivistica jedna od prvih izborila za brigu oko civilnih žrtava u Iraku, u sklopu svoje organizacije prikupila je 28 milijuna dolara za stradale, te je bila pionirka u traženju lijekova i pomoći od američke vlade.

Tom Wilkinson, Tilda Swinton i Sydney Pollack pridružili su se Georgeu Clooneyu, sve poradi nezavisnog trilera 'Michael Clayton'. Već smo vas izvjestili da je prvi pod svjetlom reflektora newyorkški odvjetnik Clayton, poznat po uspješnosti u čišćenju prljavog rublja iz života svojih klijenata. Nabrijana ekipa još više povećavaju šuškanja oko filma koji će biti redateljska platforma za Tonya Gilroya koji je najpoznatiji po scenariju za 'Bourne Supremacy'. Iako detalji o ulogama Swintonove, Wilkinsona i Pollacka nisu potanko objašnjeni, pripreme za produkciju počinju već u siječnju u New Yorku, a Clooney će producentski posao podijeliti sa Stevenom Soderberghom i njihovim Section Eightom.

Komentari

Nema komentara.