Comic-Con 2005. - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Comic-Con 2005.

Comic-Con 2005.

Ljubitelji stripova, pa i šire! U San Diegu je prije dva tjedna završio najveći američki, a možda i svjetski skup strip-lovera.

m.n. 18.07.2005 0 komentara

Comic-Con 2005.

Comic-Con International (klik na site!), znan i pod nazivom San Diego Comic Con (od 14. do 17. srpnja) za ljubitelje je stripova, filmskih adaptacija istih, znanstvene fantastike i video igara 36. godinu za redom upriličio mnoštvo panela, projekcija, izložbi, zabavu pod maskama, tributea specijalnim efektima, filmskih previewova te inih atrakcija i seminara. Kroz bogati se program prilično zahtjevno probiti, što dobro demonstriraju i brojke koje su premašile 100 – tisućitog posjetitelja, no ipak vam donosimo highlighte.

Specijalni je program ove godine bio posvećen pokojnom Willu Eisneru (na naslovnoj desno,, lijevo je Frank Miller), slavnom strip crtaču i pioniru ('The Spirit'), te njegovom stilu koji je rado nazivao sekvencijalna umjetnost, a među poslasticama su se našli i naslovi velikana poput Davida Cronenberga ('The Fly', 'ExistenZ'), razgovori s kultnim Stanom Leeom i sf autorom Rayem Bradburyem. Nama (a nadamo se i vama) najzanimljiviji dio ove freaky konvencije čine čine projekcije trailera te ekskluzivno otkrivanje fotografija i snimaka nabudženih naslova poput 'King Konga', 'Cronicles of Narnia', 'V for Vendetta', 'Ghost Ridera', 'Superman Returns', 'Transformersa' i inih jednako posh i ušminkanih trica i kučina.

King Kongovo međunožje

Pa evo vam telegrafskih detalja, sve uz kurtoaziju Comingsoona: nakon projekcije Narnijinog trailera, publici se putem video veze ukazao redatelj Andrew Adamson, koji je nakon diskusije svečano obajvio da će lavu Aslanu svoj glas dati Liam Neeson. Što se 'King Konga' tiče, Peter Jackson je bio zauzet postprodukcijom na Novom Zelandu, pa su publiku zapalili Naomi Watts, Adrien Brody i Jack Black koji je postepeno preuzeo stvar i izreklamirao samoga sebe i svoje nove projekte, 'Nacho Libre' i 'Tenacious D in the Pick of Destiny'.

Bryan Singer je otkrio da će 'Superman Returns' prije svega biti ljubavna priča, a da je relativno nepoznatog glumca Brandona Routha odabrao baš zbog činjenice što želi lansirati novo lice. Novopečena je ćelavica Natalie blagoglagoljila o V-u iz Vendette (burazi Wachowski), posebno naglašavajući utjecaj produkcije na reviziju vlastitih političkih stavova i opravdanosti nasilja.

U San Diegu se prošetao i Wilmer Walderama, slavni Fez iz 'Ludih 70-tih', koji je u jeku pokušaja filmskog karijerizma izreklamirao nezavisni 'El Muerto' redatelja Javiera Hernandeza. Isto se tako, kaže Comingsoon, prošetao u kožnim hlačama iz filma (izjavio je da su toliko uske da su mu izmijenile način hoda), najavio je da 'Lude 70-te' najvjerojatnije kreću u osmu i zadnju sezonu, a da će uz Josepha Fiennesa i Winonu Rider uprizoriti 'The Darwin Awards' u režiji Finna Taylora. Za još detalja klik klik!

Komentari

Nema komentara.