John McTiernan - politički disident? - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      John McTiernan - politički disident?

John McTiernan - politički disident?

Redatelj 'Lova na Crveni oktobar' čeka na robiju, a u svom novom dokumentarcu tvrdi da ga republikanci tjeraju u zatvor iz političkih razloga.

s.p. 14.04.2009 0 komentara

John McTiernan - politički disident?

Akcijski redatelj John McTiernan uzvraća udarac i u novom filmu napada ljude koje smatra odgovornima za zatvor koji mu prijeti. McTiernan je prošli mjesec dovršio rad na dokumentarcu 'Političke optužnice Karla Rovea'. Kao što naslov i govori, glavni negativac je Karl Rove, savjetnik bivšeg predsjednika Busha kojeg se optužuje da je iz političkih razloga pokrenuo sudske procese protiv ljudi povezanih s demokratima. Glavni proces o kojem je riječ je 'slučaj Pellicano', o kojem smo već detaljno izvještavali.

Riječ je o suđenju privatnom detektivu koji je osuđen na 15 godina zbog ilegalnog praćenja ljudi, što je radio za masne honorare koje je primao od bogatih i slavnih. Također smo javili i da je John McTiernan osuđen na 4 mjeseca zatvora jer je priznao da je lagao federalnom agentu kojem je rekao da ne pozna Pellicana, iako ga je osobno angažirao da mu 'pomaže' u brakorazvodnoj parnici. U zadnjem obratu u parnici McTiernan je povukao priznanje pa sada čeka da tužitelji pripreme novu optužnicu.


'The Political Prosecutions of Karl Rove', r: John McTiernan, cijeli film.

U svom dokumentarcu McTiernan opisuje proces Pellicanu kao 'preventivni udar protiv predsjedničke kandidature Hillary Clinton' i opisuje kako su najveći donatori Hillaryne predsjedničke kampanje morali svjedočiti pred istražnom porotom. Zloglasni detektiv Pellicano našao se na meti istrage jer je on pomagao Hillary i Billu Clintonu kada je predsjednik Clinton 1992. optužen za vezu s Gennifer Flowers.

58-godišnji McTiernan je u nedavnom intervjuu spomenuo da je počeo rad na ovom filmu kada je saznao za istraživanje nekoliko znanstvenika koji su ustvrdili da je za vrijeme Bushevog mandata optuženo nekoliko uglednih demokrata. Istraga protiv Pellicana trebala je otkriti što više prljavog rublja koje bi se iskoristilo za kampanju protiv Clintonice, a plan je uključivao i snimanje filma usmjerenog protiv Hillary.

Prozvani političari i tužitelji demantirali su bilo kakvu umiješanost u navodnu zavjeru, no McTiernan se ne predaje. Vlastitim novcem je financirao snimanje dokumentarca u kojem se kao narator na kraju izravno obraća publici i govori joj o političkim progonima. Film ne planira prodavati i slati u kino distribuciju, te je pokrenuo web stranicu na kojoj besplatno pušta film. Stranicu će održavati 'žrtve progona Karla Rovea', a McTiernan samo dokazuje da su holivudski filmaši uvijek bili politički angažirani - osobito kada se radi o njihovoj koži...

Komentari

Nema komentara.