Gledajte 'Zemlju' i spasite Zemlju! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Gledajte 'Zemlju' i spasite Zemlju!

Gledajte 'Zemlju' i spasite Zemlju!

Amerikanci su smisliti način kako zasaditi drveće, a da se ne pomaknu iz fotelje. Posjet kinu spašava planet!

s.p. 24.03.2009 0 komentara

Gledajte 'Zemlju' i spasite Zemlju!

Disney vam pruža jedinstvenu priliku da ostavite svoj trag na Zemlji - i spasite prašume od izumiranja! Ne, ne trebate donirati novac za neku Stingovu kampanju, dovoljno je da se nađete u Americi za vrijeme Dana planete Zemlje (22. travnja) i kupite kartu za dokumentarac 'Zemlja' ('Earth'). Producent filma je odjel Disneya zadužen za ekološke filmove, Disneynature, a njihov plan promocije je vrlo originalan.

Disneyevci su obećali da će zasaditi po jedno drvo za svakog gledatelja koji kupi ulaznicu za 'Zemlju' u prvom tjednu prikazivanja. Drvo će biti posađeno u brazilskoj Mata Atlântici, prašumi koju su konzervacionisti proglasili 'najugroženijom na svijetu' jer je preostalo samo 7% od originalne šume.


Trailer za 'Zemlju' ('Earth').

Film 'Earth' smo već opširno najavili, samo treba ponoviti da je riječ o obradi TV serije Davida Attenborougha 'Planet Zemlja' ('Planet Earth'). Izvorna serija bila je uobičajeno vrhunski prirodoslovni dokumentarac u produkciji BBC-a, a nova verzija rađena je kao dugometražni film za kino distribuciju.

Redatelji filma su Alastair Fothergill i Mark Linfield koji su surađivali i na TV seriji, a naratori u filmu su glumci koji su legendarni po svojim dubokim glasovima - Patrick Stewart u britanskoj, te James Earl Jones u američkoj verziji. Priča filma prati tri životinjske obitelji koje putuju našim planetom, a vrhunske ekipe snimatelja snimaju predivni svijet prirode i živopisnih životinja.

Nadamo se da će Disneynature s ovim filmom započeti uspješni serijal kino dokumentaraca o prirodi, a da će i filmofili širom svijeta nakon obnove brazilske prašume - lakše disati.

Komentari

Nema komentara.