Prokleti darvinist i njegova evolucija - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Prokleti darvinist i njegova evolucija

Prokleti darvinist i njegova evolucija

Davida Attenborougha neki vjernici proklinju jer više vjeruje Darwinu nego Bibliji. Zato su mu od fanatičnih kreacionista draže hladnokrvne životinje.

s.p. 29.01.2009 0 komentara

Prokleti darvinist i njegova evolucija

Sir David Attenborough snima puno o prirodi - ali zamjeraju mu da stalno 'zaboravlja' spominjati Boga. Nedavno je britanskim medijima otkrio kako zbog toga stalno dobiva poruke pune mržnje u kojima mu poručuje da 'gori u paklu'. Prijetnje previše ne uzbuđuju poznatog prirodoslovca i dokumentarista koji ionako ne vjeruje u Boga, te je pristalica Darwina i teorije evolucije.

Na pitanje zašto Boga ne smatra zaslužnim za stvaranje prirode, Attenborough ima vrlo slikovit odgovor. Kaže da su argumenti u prilog Bogu obično 'predivne stvari poput kolibrića', ali on kao protuargument uvijek ističe djecu u istočnoj Africi, kojima u očnim jabučicama žive crvi kojima je to prirodno okruženje.


Isječak iz 'Hladnokrvnih životinja' Davida Attenborougha.

Attenborough teško to može povezati s milostivim Stvoriteljem, pa se radije drži znanosti. Stoga je vatreni protivnik kreacionizma, učenja koje stvaranje svijeta i ljudi povezuje s intervencijom nekom božanskog bića. Kaže da bi kreacionizam kao alternativa teoriji evoluciji bio kao 'kada bi rekli da su dva plus dva četiri, ali ako želiš vjerovati drugačije, dopustili i da bude pet'. 2002. Attenborough se pridružio naporima skupine svećenika i znanstvenika koji su se organizirano suprotstavili uključivanju kreacionizma u nastavni program škola koja financira država.

Inače, sada je aktualna još jedna njegova hit serija o prirodi, pa preporučujemo da subotom okrenete HTV 2 i pogledate sir Attenborougha koji hladnokrvo pručava - 'Hladnokrvne životinje'.

Komentari

Nema komentara.