James Cameron spašava more - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      James Cameron spašava more

James Cameron spašava more

Ljubitelj oceana i vanzemaljskog svijeta u plavom uložit će svoje vrijeme, trud i novac u borbu protiv naftne mrlje u Meksičkom zaljevu.

s.p. 02.06.2010 0 komentara

James Cameron spašava more

Poznati redatelj James Cameron odlučio se angažirati oko najveće naftne ekološke katastrofe u SAD-u. Bušotina British Petroleuma u Meksičkom zaljevu još uvijek curi, a istjecanje nafte u more stvara nesagledivu ekološku štetu.

Kanadske novine objavile su da će Cameron sastati s najvećim oceanolozima i raspraviti ideje za moguće rješenje. Cameron je u svojim brojnim filmovima pokazao da obožava more ('Titanic', 'Bezdan', dokumentarci..), pa se pretpostavlja da će vjerojatno i donirati sredstva za sanaciju štete.

 

Prije Camerona već se iskazao jedan drugi filmaš, Kevin Costner koji je razvijao pumpu za pročišćavanje vode, a baš taj izum se isprobava i sada. A što uopće može napraviti Cameron? Već su krenule i prvi šaljivi prijedlozi: Cameronu samo treba briljantna ideja, jaki ženski lik i par stotina milijuna dolara budžeta. Dosad je uvijek uspijevao u takvim projektima!

Komentari

Nema komentara.