Kako je zakucavao Jordan - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Kako je zakucavao Jordan

Kako je zakucavao Jordan

Legendarni košarkaš Michael Jordan dobit će dokumentarnu biografiju koju će snimati njegov za glavu niži prijatelj Spike Lee.

s.p. 21.05.2008 0 komentara

Kako je zakucavao Jordan

'Leteći' Michael Jordan odavno je napustio košarku, ali i dalje je u očima mnogih obožavatelja najveći košarkaš svih vremena. Pa red je da kao takav dobije i  svoju pravu filmsku biografiju. Nju će snimati Spike Lee, koji uvijek voli predstaviti crnačke, pardon afroameričke veličine. Dokumentarac će imati premijeru sljedeće godine, a Spike bi volio da to bude baš na festivalu u Cannesu.
 
Lee najavljuje ekskluzivne snimke Jordanovih nastupa, uključujući i snimke s kraja karijere, kada je igrao za Washington Wizardse. Jordan se nije ozbiljnije bavio filmom, nastupao je uglavnom u manje uspješnim filmovima za djecu ('Space Jam', 'Looney Tunes: Back in Action'). Ipak, uspješno je surađivao je sa Spike Leejem na snimanju popularnih reklama za Nike /naslovna/, a Spike je i inače poznat kao veliki ljubitelj košarke, što je i pokazao i u filmovima kao što su 'She's Gotta Have It' i 'He Got Game'.


Spike Lee (Mars) i Michael Jordan u reklami za Nike.

Spike Lee trenutno u Cannesu promovira svoj posljednji projekt, 'Miracle at St. Anna' o crnačkim američkim vojnicima koji su oslobađali Italiju od fašizma. Film se treba dovršiti krajem srpnja, a zanimljivo je da je rađen u europskoj produkciji. Inače, Spike stalno ima problema s traženjem američkih financijera, pa nikako da nađe sredstva za film o Jamesu Brownu i film o nemirima u Los Angelesu. 
 
Ovaj dugometražni dokumentarac producirat će kroz svoju tvrtku '40 Acres & a Mule Filmworks', no financirat će ga i košarkaški savez NBA, koji će redatelja opskrbiti s arhivskim snimkama. NBA očito očekuje da film bude rađen u svečarskom tonu, no poznavajući Spikea, ipak možemo očekivati beskompromisan pristup. Ako će u filmu trebati progovoriti o rasizmu i ostalim neugodnim stvarima u Americi angažirani režiser će sigurno to i učiniti - baš kao što je to napravio u epskom dokumentarcu o uraganu Katrina - 'Kada brane popuste'.

Komentari

Nema komentara.