Spike Lee hoće vaš film - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Spike Lee hoće vaš film

Spike Lee hoće vaš film

Spike je otkrio tehnologiju, a jedna internet TV - njega. Sklopili su brak iz računa od kojeg bi najviše koristi mogli imati baš - vi.

s.p. 04.09.2007 0 komentara

Spike Lee hoće vaš film

Na konferenciji za tisak koju je prigodno održao u Veneciji, redatelj Spike Lee objavio je da je pristao predsjedavati žirijem jednog drugog festivala. Taj se pak odaziva na ime Babelgum, a organizira ga u svrhu vlastite promocije istoimena internet TV.

Filmovi će se natjecati u šest kategorija: najbolji novi talent, kratki film do 20 minuta, dokumentarni film, animirani film, reklama i film sa socijalnom / ekološkom temom. Korisnici Babelguma će u uži izbor izabrati po deset filmova za svaku kategoriju, a žiri u kojem će Spike Lee imati presudni glas izabrat će one najbolje. Glavna nagrada dodjelit će se ‘novom i perspektivnom talentu koji pokaže izvanredna dostignuća’, a svaki dobitnik će dobiti 20.000 eura i šansu da započne filmsku karijeru.   

Ne bi li i vas ohrabrio Spike Lee je izjavio da ‘postoji krivo uvjerenje kako se svi talenti nalaze u Los Angelesu ili u  New Yorku’, te kako vas zahvaljujući čudima tehnologije odsad mjesto prebivališta više neće sputavati.

Novi online filmski festival započet će u veljači, a pobjednici će biti poznati u travnju. Prijave su ograničene na filmove koji su već bili prikazivani na drugim festivalima od siječnja 2007. do veljače 2008. , radovi moraju biti na engleskom jeziku ili trebaju imati engleski titl, a ne smiju biti dulji od 45 minuta. Neće se prihvaćati uvredljivi niti pornografski material, iako je i sam Spike Lee izvolio izjaviti da mu taj dio pravila nije baš jasan: ‘što je uvredljivo tebi, ne mora biti i meni, i obratno’.

Aplikacije se primaju od 15. rujna, a za detalje oko prijave provjerite sajt Bableguma ovdje

 

Komentari

Nema komentara.