Ukratko: zabranjeno voće - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ukratko: zabranjeno voće

Ukratko: zabranjeno voće

Francuzi školarce o abortusu obrazuju filmom, CNN napada Moorea, Spike Lee fašiste, a napolitanske vlasti - Al Pacina.

n.k. 11.07.2007 0 komentara

Ukratko: zabranjeno voće

Zlatnom palmom nagrađeni 4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana /naslovna/, a kojeg je domaća publika premijerno mogla vidjeti na nedavno završenom Vukovar film festivalu, kako smo vam već pisali bavi se - ilegalnim abortusima. Baš zato će ga u sklopu edukacijske kampanje prikazivati u francuskim školama i to uz pozamašnu financijsku pomoć Vlade, koja ga je prvo htjela zabraniti.

Zabranu bi, pak, najardije Mooreovom 'Sicku' opalile američke vlasti, ali ne mogu pa se s njime obračunavaju drugim sredstvima. Najnoviji u seriji napada na njega došao je sa CNN-a na kojem se Moore pojavio prvi put u 3 godine, a prije nego li je rekao a - si-en-enovci su prikazali prilog u kojem ga optužuju da laže i falsificira činjenice. Na Mooreov odgovor nije dugo trebalo čekati.


Moore @ CNN

Crnci u američkim ratnim filmovima nisu baš bili zabranjivani, ali se nisu ni pretjerano pojavljivali, a svemu je na kraj odlučio stati tko drugi nego - Spike Lee. Prije nego li se zaputi na Brodaway, Spike će ekranizirati 'Miracle at St. Anna', roman Jamesa McBridea, koji govori o Buffalo Soldiers, postrojbi sastavljenoj od crnih Amerikanaca koja su se borila protiv nacista u Italiji i čijih je čak 3000 pripadnika tamo poginulo. Film će se s pretežno lokalnom ekipom i američkim glumcima, početi snimati početkom iduće godine, i to na lokacijama u samoj Toskani.

Nešto južnije od Toskane, u Napulju, lokalne su vlasti kofiscirale vilu Waltera Schiavonea, što ne bila vijest za Filmski, da taj naolitanski mafijaš svoju 2 milijuna eura vrijednu kućicu nije dao izgraditi kao detaljnu repliku one iz 'Lica s ožiljkom'. No, Al Pacinom opsjednuti Walter dolijao je prije nego li se vile uspio nauživati, još 1999. godine, a sad njegovi bivši sugrađani u Campanii kuću renoviraju ne bi li je od iduće sezone otvorili za javnost.


Walterova vila

"Najbolji način borbe protiv mafije i pridobivanja javnosti za tu borbu je pretvaranje mafijaških simbola u nešto što će koristiti cijeloj zajednici", izjavio je jedan od lokalnih dužnosnika. Je li baš tako ili će otvorenje vile potaknuti lokalnu dječurliju da se još brže uključuje u Cosa Nostru - čut će se.

Komentari

Nema komentara.