Otkaz nije bad, evo dokaz - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Otkaz nije bad, evo dokaz

Otkaz nije bad, evo dokaz

Što bi vi napravili da vam Woody Allen uvali otkaz s objašnjenjem da izgledate retardirano? Annabelle Gurwitch, recimo, karijeru...

p.h. 11.01.2007 0 komentara

Otkaz nije bad, evo dokaz

45-godišnja losanđeleska radijska i tv voditeljica, te komičarka Annabelle Gurwitch je epizodu s Allenom pretvorila u unosan biznis. Prvo je po njoj napisala vrlo uspješni stand up šou, zatim knjigu, a 02.02. njen dokumentarac 'Fired' ima premijeru u njujorškom Village Eastu.

Kako u zadnje vrijeme otkidamo na formule, evo jedne iz dokumentarca Annabel Gurwitch: Bol + vrijeme = komedija

Priča ide otprilike ovako: Allen ju je 2003. nazvao i rekao joj kako je planira izbciti iz svoje off Broadway predstave 'Writer's Block', a jer njena facijalna ekspresija sugerira blagu mentalnu retardaciju. Nakon toga, Annabelle je napisala hvaljen novinski tekst o nemilom događaju, počela razgovarati s kolegama glumcima koji dijele ista iskustva. Sve ih je objedinila prvo u off Broadway projektu 'Fired', a onda i u nedavno objavljenoj knjizi za koju su o otkazima popričali Tim Allen, Felicity Huffman, Larry Charles (Seinfeld), David Cross ('Arrested Development'), Jeff Garlin ('Curb Your Enthusiasm'), scenarist Andy Borowitz, Dane Gould (producent 'Simpsonsa'), Morgana Spurlocka ('Superveliki ja').

U knjizi Fred Willard otkriva kako je izbačen sa seta sitcoma jer su ga producenti zamijenili s nekim popularnijim glumcem, Andy Borowitz kako je na isti način otfikaren s funkcije scenarista serije 'The Facts of Life', Jeff Garlin koji je s 13 otkaza u jednom ljetu panamerički rekorder, kako je otpušten s mjesta domaćina emisije 'Fire Me, Please', a komičarka Sarah Silverman da su joj producenti Saturday Night Livea otkaz faksirali.


Fired, trailer

Redateljica na službenim stranicama projekta kaže kako je otkaz najvažnije predvidjeti, kako bi onda mogli povući što više ljudi za sobom, jer očaj ne podnosi osamljenost. Priče očajnika su ovdje, uključujući i potresnu storiju studenta koji je zaboravio otići na posao.

Dokumentarac obuhvaća monologe iz predstave, intervjue i anegdote gorenavedenih 'luzera', ali i inscenirane skečeve, te konačno dramsku rekonstrukciju otkaza koji autorici uvaljuje Allen.

Daily Variety je krajnji rezultat usporedio s ranim radovima Michaela Moorea i predviđa mu svijetlu budućnost, doduše ne u kinu, već na kablovskim televizijama i na DVD-u.

No, potvrdio je i točnost Allenove odluke, okarakteriziravši glumu redateljice u jednom od skečeva - lošom.

Komentari

Nema komentara.