Spielberg opet po holokaustu - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Spielberg opet po holokaustu

Spielberg opet po holokaustu

Steven Spielberg će snimati novi dokumentarac o žrtvama holokausta, ovaj put u Ukrajini. Kesu za projekt će odriješiti ukrajinski tajkun Viktor Pinčuk.

t.r. 07.03.2005 0 komentara

Spielberg opet po holokaustu

Pinčuk, koji se bavi trgovinom ugljena i čelika, si je dolarima uspio priskrbiti titulu izvršnog koproducenta. Prema informacijama koje je medijima prenio ravnatelj Shoah Visual History Foundationa iz Los Angelesa, u filmu će biti korišteno čak 3 tisuće intervjua. Od Stevena Spielberga komentar nije uspio dobiti čak ni Associated Press. Pinčukov glasnogovornik je objavio da je bogati biznismen, istaknuti član ukrajinske židovske zajednice i zet bivšeg predsjednika Leonida Kučme, 'uključen u stvaranje filma', kažu na thestar.com.

Spomenuta fondacija Shoah se bavi sakupljanjem video-svjedočanstava žrtava i svjedoka holokausta, a osnovao ju je Spielberg nakon što je 1994. godine snimio Oscarom nagrađenu 'Schindlerovu listu'. Fondacija Shoah je još uvijek u procesu 'istraživanja i pripremanja' za dokumentarac, koji bi trebao biti gotov do kraja 2006. godine. Tijekom holokausta u Ukrajini su stradali milijuni židova, a nacisti su ubili desetke tisuća u dolini Babi Jar, nedaleko od glavnog grada Kijeva.

Spielberg će s Pinčukom podijeliti ulogu koproducenta, ali se neće prihvatiti redateljske palice – ime redatelja biti će poznato u lipnju. Također, nije poznat još jedan 'detaljčić' – hoće li film biti objavljen na televiziji ili će prvo ipak u kina. Živi bili pa vidjeli.

Komentari

Nema komentara.