Zvjezdoliki Blur - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Zvjezdoliki Blur

Zvjezdoliki Blur

Britanski band Blur objavio je da će dokumentarni film 'Starshaped', koji se na VHS-u već dugo ne može naći u trgovinama, reizdati na DVD-u.

07.09.2004 0 komentara

Zvjezdoliki Blur

Znate što je najbolje od svega za obožavatelje grupe? Što su se u doba kada je sniman (od 1991. do 1993. godine) svi članovi grupe međusobno voljeli! A danas ne žele vidjeti jedan drugoga. Izdavačka kuća Parlaphone je potvrdila da će se 'Starshaped', dosada objavljen samo na VHS-u, od 27. rujna moći kupiti na dvostrukom DVD-u.

Prvo izdanje ovog 63-minutnog filma iz 1994. godine pokupovale su tinejdžerke koje su željele imati vlastiti primjerak video kasete na kojoj Damon Albarn gleda u nebo dok pjeva 'There's No Other Way'. Ili neku drugu pjesmu. Dokumentarac prati mladi Blur na turneji nakon debitantskog albuma 'Leisure' i njegovog nastavka 'Modern Life Is Rubbish', od 1991. do 1994. godine, a zabilježeni su njihovi nastupi na velikim festivalima u Readingu (1991.), Glastonburyju (1992.), Heineken Music Festivalu u Nottinghamu (1994.), te još nekim festivalima iz 'pred-Parklife ere' održanima u Njemačkoj, Danskoj i Švedskoj.

Također, na DVD-u će se naći i cijeli koncert iz Kilburn National Ballrooma iz 1991., pola nastupa u Leicesteru u dvorani Princess Charlotte iz 1990. godine, kao i promotivni spot za pjesmu 'There's No Other Way'. Ako ste pažljivo brojali, jasno vam je da ćete pjesmu 'There's No Other Way' čuti i vidjeti u četiri verzije, a sama ta činjenica je Blurovim fanovima dovoljan razlog da kupe DVD.

No, vratimo se filmu. 'Starshaped' je spomenik autodestrukcije, sarkastična verzija anti-droga (i alkohol, i cigarete) filmova Staffana Hildebrandtsa. Samo uvjerljivija - jer se radi o stvarnosti. Možete vidjeti Damona Albarna kako povraća cugu koju je kupio u djutiću u zračnoj luci u Hultsfredu. I slične lijepe stvari. Najbolje da vidimo što je član benda Graham Coxon izjavio o filmu u jednom intervjuu.

'Taj film... Jako me straši. Zato ga nikad ne gledam. Istovremeno nam se sviđalo da budemo slabi i iskorišteni. U početku je uvijek i bilo tako. Publika nije obraćala pažnju nas, što nas je natjeralo da više vježbamo. No, teško je kad ti daju previše posla. U jednom trenutku krenula je lavina, bili smo stalno na turneji i cijelo vrijeme smo ugovarali nove nastupe. Nakon nekog vremena Damon se počeo čudno ponašati, nedostatak sna učinio ga je preosjećajnim. No, sada smo odrasli, ne možemo se više ponašati poput djece.'

I što mi tu još možemo dodati? Tri godine 'skrivene kamere' na turneji s Blurom zbijeno u jedan sat – pa tko voli,...

Komentari

Nema komentara.