Samurai Jack u vašem DVD playeru - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Samurai Jack u vašem DVD playeru

Samurai Jack u vašem DVD playeru

Izvrsna animirana serija legendarnog Genndyja Tartakovskog, autora serija 'Dexter's Laboratory' i 'Star Wars: Clone Wars', 4. svibnja izlazi na DVD-u.

k.j. 12.04.2004 0 komentara

Samurai Jack u vašem DVD playeru

Ako ste ljubitelj Dextera i prepoznatljivog britkog stila animacije njegovog autora i ako uz malo sreće imate pristup Cartoon Networku, vjerojatno ste naišli i na ostale Genndyjeve radove, među kojima je i animirana serija o mladom samuraju kojeg je zli čarobnjak Aku bacio u high-tech budućnost.

Fascinacija Japanom i svime što je iz njega proizašlo, od tradicije preko animea do tehnologije, vidljiva je u mnogim epizodama serije o Dexteru, dječaku geniju, a u ovoj je seriji kulminirala. Osim velikog 'respect' koje viri iza svake scene, serija pršti onim karakterističnim, relativno jednostavnim crtežom i minimalističkom animacijom (opet u stilu animea), koja idejom, kadriranjem, montažom i svim ostalim elementima pruža iznimno bogat doživljaj.

Samurai Jack, kada se sretnu istok i zapad

Da ne mislite da pričamo bezveze, dokaz kvalitete ove animirane serije su nagrade: osvojen Emmy za ostvareno dostignuće u animaciji i pet nagrada Annie, među ostalima i za dizajn likova za TV seriju, kojima su, usput, glasove posudili Phil La Marr i Mako.

Na debitantna dva DVD-a nalazi se kompletna prva sezona sastavljena od 13 epizoda serije, koja je sada već u četvrtoj sezoni emitiranja na svojoj matičnoj TV postaji 'Cartoon Network', a kao goste moći ćemo vidjeti Marka Hamilla i Tima Curryja. Uz dodatke, među kojima su već kalsični komentari, originalne skice, intervjui i dosad neviđene scene, ovo će izdanje biti dobro uloženih 29.98 dolara.

Više o Jacku saznajte na stranicama Cartoon Networka.

Komentari

Nema komentara.